Kaip nustatyti, ar turi neramių genitalijų sindromą?

Jei jauti pulsaciją, dilgčiojimą ar padidėjusį jautrumą lytinių organų srityje kada negalvoji apie seksą – galimai turi NGS. Tuo pirmuoju atveju, apie kurį užsiminėme, vyras nuolat buvo ties orgazmo riba, tačiau nebuvo lytiškai susijaudinęs, rašo leidinys „Men's Health“.

Kiti simptomai kol kas nėra aiškūs. Kartais NGS gali būti iššauktas judėjimu (pavyzdžiui, važiuojant dviračiu). O kartais priepuolis gali ištikti iš niekur nieko, kada tu guli arba sėdi. Be to, netgi pati erekcija ne visada yra simptomas. Tačiau vienas dalykas yra aiškus: NGS laikomas ne kaip dovana iš aukščiau, bet kaip visiškai nepageidaujama būsena – ko gero, sutinki, orgazmas verslo susitikimo metu tikrai nėra dalykas, kurio lauki.


Kas gi ten vyksta?

NGS serga apytiksliai 1 proc. moterų, o vyrams kol kas nustatyti tik keli pavieniai atvejai. Tačiau diskusijos tik įgauna pagreitį, ir, galimas daiktas, besikreipiančių į medikus vyrų šiuo klausimu artimiausioje ateityje padaugės. Tikėtina, anksčiau vyrai, patiriantys neramių genitalijų sindromą, manė, kad jų libido yra nesutramdomas.

Kol pacientų yra mažai, gydytojai negali įvardyti konkrečias sindromo priežastis. Šiuo metu esmine priežastimi yra laikomas varpos nervinių galūnėlių jutrumo pažeidimas. Jie pasiunčia signalą į smegenis, jog vyksta kažkas seksualaus, tačiau iš tiesų nieko ypatingai jaudinančio akyse nematyti.

Neramių genitalijų sindromas – problema?

Viskas priklauso nuo to, ką tu laikai „problema“. Kol kas nėra jokių NGS žalos sveikatai įrodymų. Tačiau gali būti patiriamas psichologinis diskomfortas. Staigi erekcija šeimos pikniko metu gali stipriai sunervinti. Jei tokie jausmai tave persekioja pastoviai, tai gali atsiliepti tavo socialiniame gyvenime.
Jei įtari, kad turi NGS ir tai tau kelia nepatogumų, gali apie tai pakalbėti su gydytoju. Tik žinok, kad efektyvaus gydymo kol kas nėra.