Aš – jau penktą dešimtį įpusėjęs vyras, turintis iš tiesų šaunią žmoną: protingą, visada puikiai nusiteikusią ir labai patrauklią, – pradeda savo pasakojimą „The Guardian“ adresuoto laiško autorius. – Auginame tris neprilygstamus vaikus. Atrodytų, nėra kuo skųstis. Deja, šaukštas deguto veikiausiai ėmė ir pagadino medaus statinę...

Per pastaruosius 18 mėnesių man tenka susidurti su tokiu reiškiniu kaip priešlaikinė ejakuliacija. Dar pastebėjau, kad įvykus erekcijai penis nebėra toks tvirtas kaip anksčiau. Kadangi kas jau kas, bet seksualinė potencija man nėra kėlusi jokių problemų, dabar jaučiu, kad vis mažiau galiu pasitikėti savimi.

Mano ir žmonos intymios sueitys tiesiog neįsivaizduojamos be preliudijos. Būtent per įžangines glamones ji patiria orgazmą, tačiau kadangi jau būna įvykusi ejakuliacija (pirma laiko), pasijuntu kaip kažkoks neadekvatus pliuškis. Šiaip jau esu ganėtinai sveikas ir nedažnai vartoju alkoholį. Ši problema man kelia vis didesnį nerimą, be to, jaučiu didžiulę gėdą aptarinėti ją su žmona. Neturiu nieko, kam galėčiau išsipasakoti ir pasitarti, todėl kokia nors pagalba labai praverstų.

Štai ką vyriškiui atsakė su leidiniu bendradarbiaujanti psichoterapeutė: „Pirmalaikės ejakuliacijos priežastys gali būti pačios paprasčiausios – net trys namuose siaučiantys vaikai gali daryti įtaką lytinių santykių kokybei, kadangi mylėtis tenka paskubomis, neleidžiant sau į valias mėgautis procesu. Pamėginkite rasti laiko, kurį galėtumėte leisti tiktai dviese, atsiriboję nuo vaikų ir atsipalaidavę, nejausdami menkiausios baimės, kad kas nors gali sutrukdyti.

Visgi simptomus, apie kuriuos pasakojate, reikėtų išsitirti, kadangi jie gali būti kokio nors sveikatos sutrikimo požymiai. Taip pat tikėtina, kad pirmalaikę ejakuliaciją nulemia psichologinės priežastys. O galbūt tai yra vartojamų vaistų šalutinis poveikis?

Padedant gerai savo sritį išmanančiam seksologui tokia problema kaip pirma laiko įvykstanti ejakuliacija, išsprendžiama gana nesunkiai, bet išsiaiškinti jos priežastis tiesiog būtina. Tad skirkite šiam reikalui dėmesio ir pasistenkite suprasti, kad tai nėra yda, dėl kurios tampate nepilnavertis. Atminkite: jūs turite visas teises kreiptis pagalbos ir ją gauti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)