Aktoriaus Michele Placido įkūnytas komisaras Korado Katanis, vienišas kovotojas prieš mafiją ir korupciją, iš pradžių tapo Italijos, o vėliau ir kai kurių kitų Europos valstybių, ypač Sovietų Sąjungos, kur užsieniniai serialai buvo rodomi ypač retai, televizijos žiūrovų numylėtiniu.

Ir nors septyniasdešimtmetis aktorius savo filmografijoje turi beveik šimtą vaidmenų, daugeliui žiūrovų jis taip ir liko komisaru Kataniu. Nenuostabu - „Aštuonkojo“ herojus praktiškai kiekviename serialo sezone turėjo žūti, tačiau didžiuliai serialo reitingai to neleido daryti. Aplink žūdavo ir šeimos nariai, ir bendražygiai, ir priešai, o komisaras Katanis vis likdavo gyvas, tik dar labiau nubąlančiais plaukais.

Michele Placido filmuotis „Aštuonkojyje“ pradėjo būdamas 38 metų, ir tik po ketverių metų, keturių sezonų, pelniusių jam didžiulį populiarumą, nusikaltėlių buvo „sušaudytas“ ketvirto sezono paskutinėje serijoje. „Aštuonkojis“ buvo filmuojamas ir toliau, tačiau be M. Placido įkūnyto komisaro Katanio į buvusias reitingų aukštumas nebepakilo.

Ir „geriečius“, ir „blogiukus“ vaidinęs M. Placido prieš kelias savaites atšventė septyniasdešimtmetį ir iš nuotraukų galima įsitikinti, jog savo žavesio dar neprarado – šalia 32 metų antrosios žmonos Federicos Vincenti jis vis dar švyti ta aura, kuri prieš trisdešimt metų komisarui Kataniui padėdavo sutirpdyti net ir anoje barikadų pusėje stovinčiais dailiosios lyties atstoves.