Didelį darbo stažą turintis psichologas, daktaras Jaredas DeFayfas, atsako: „Tai normali reakcija, kuri atsiranda gyvenime, pripildytame streso faktoriais, tokiais kaip sunkus darbas, sudėtinga finansinė padėtis ar sveikatos problemos“. Pasąmonės lygmenyje tu gali sieti savo mylimą žmoną (taip taip) su nervinės įtampos priežastimi, tokiu būdu norėdamas lengvai jos atsikratyti, rašo leidinys „Men's Health“.

Tau atrodo, kad jeigu paliksi žmoną, visos kančios išnyks, tačiau štai kame tiesa: jos liks kartu su tavimi, o žmonos tu jau neturėsi. Net jeigu šis nedidelis karas vyksta kažkur tavo sąmonės gelmėse, kartais jis gali iškilti į paviršių ir sukelti tau aibę nemalonumų. Įsivaizduok, kiek ilgai tau teks jos atsiprašinėti pabudus kitą rytą po sunkios nakties, kurios metu tu bandei ją palikti.

Kad išspręstum šią problemą, tau reikia aiškiai suvokti streso šaltinį ir rasti pagalbą. Pamėgink pasipasakoti savo žmonai apie tai, kas tave jaudina. Išdėstyk jai viską tiesiai šviesiai, nieko neslėpdamas (žinoma, nesakyk, kad ji tau kartais atrodo stora ar kad nori permiegoti su jos drauge).
Ir tam, kad išgelbėtum save nuo bereikalingo noro išsiskirti su mylimąja, pasuk galvą, kaip atrodys skyrybų procedūra ir kaip tu pabusi ryte vienas, kaip ruoši pusryčius ir keliausi į darbą. Tave tai tenkina? Tuomet tau iš tiesų verta skirtis. Netenkina? Tuomet atsipalaiduok, ji vis dar su tavimi ir yra pasiruošusi tau padėti sunkią akimirką, pavyzdžiui, kai prisvyla pienas.