Turkų tyrėjai paskelbė apie moters viduje atrastas keturias įdomias sritis, kurias stimuliuojant galima sukelti orgazmą. Mokslininkai jas pavadino giliomis vaginalinėmis erogeninėmis zonomis. Tiesa, ne kiekvienos damos organizme šios zonos aktyvios ir reaguojančios, įspėja tyrėjai. Ką gi, štai tau ir užduotis nakčiai: patikrink viską per praktiką. Nusipirk lubrikantą, atsispausdink šį straipsnį (tau jo prireiks) – ir pirmyn, tyrinėjimų link: tikimės, kad tavo draugė pajus tokį malonumą, apie kokį anksčiau nė neįtarė, rašo leidinys „Men's Health“.

Pirmas būdas - А taškas


Turi 11 proc. moterų.

Rask. Užvesk variklį, suleisk pirštus. Judėk priekine makšties sienele, kol pasieksi gimdos kaklelį. Tiesiai prieš jį tu ir užčiuopsi A tašką. Vedžiok po šią zoną pirštu į kairę ir į dešinę, imituodamas langų valytuvų judesius. Užčiuopi pirštu sustandėjimą su tokiu lyg kempinės paviršiumi? Reiškia, tu dar nepasiekei paskirties taško, o tai tiesiog kelyje pasitaikęs G taškas (taip, įsivaizduok sau). Įsimink šią vietą, o tada judėk pora centimetrų gilyn, iki taško A.

Pažadink.Makštis reaguoja tik į spaudimą arba judėjimą, todėl neužteks tik pasiekti reikiamos vietos ir joje sustingti“, – tvirtina seksologė, mokslų daktarė Jennifer Berman. Daryk taip: naudok lubrikantą, nepamiršk apie ilgą preliudiją, o tada naudok metodą „užsikabink ir tempk“: pasiek A tašką piršto pagalvėle, kiek spustelk „mygtuką“ ir vesk pirštu į viršų link įėjimo. Jei pirštai trumpoki, naudok ilgo ir lenkto sekso žaisliuko galiuką.

Antras būdas - О taškas


Turi 8 proc. moterų.

Rask. Tai ar radai G tašką? Darbas padarytas? Dabar apsuk pirštą, paliesk priešingą sienelę ir judėk gilyn, kol pajusi kempinės struktūros paviršių užpakalinėje makšties sienelėje. Sveiki, tai O taškas. Jis geras ir pats savaime (paklausk partnerės, ar jai malonu?), ir kaip užuomina į tolesnę įvykių eigą. Tavo mergina atsisakė analinio sekso? O taško stimuliavimas palies ir išangės sieneles (kuriose daug nervinių galūnių). Čia tavo draugė ir supras, kokio malonumo atsisakė. O jei neperpras savo pojūčių, tu jau jai užsimink.

Pažadink. Kai merginą sužadinsi (suprasi pagal tai, kai ji sudrėks), išbandyk taktiką „užsikabink ir tempk“ O ir G taškuose vienu metu. Sudėk rankas delnais į viršų, tada įkišk į makštį abiejų rankų smilius. Taip vienu metu galėsi stimuliuoti ir priekinę, ir užpakalinę makšties sienelę. Sakoma, kad taip stimuliuojant moteris labai greit pasiekia orgazmą, tad dar spėsi ir paskaityti knygą prieš miegą. Paprastesnis variantas: ritmiškai spausk O tašką, lyg jį glostydamas.

Trečias būdas - gimdos kaklelis

Jautrus 7,5 proc. moterų.

Rask. Gilaus įsiskverbimo metu (jei gamta tave dosniai apdovanojo) gali pasiekti gimdos kaklelį savo peniu. „Jausmas toks, lyg įsiremtum į kremzlę, tarsi nosies galiuką“, – nelabai romantiškai, užtat konkrečiai aiškina seksologė Lisa Masterson iš Cedars-Sinai Medicinos centro (Los Andželo). Daugumos moterų gimdos kaklelis yra 8,9–11,4 cm gylyje, bet tik jei dama dar nesusijaudinusi. Turėk omenyje: kai į lytinius organus priplūsta kraujo, gimdos kaklelis pasislenka giliau į vidų. Bet tu vis vien sugebėsi jį pasiekti.

Pažadink. Sek jos mėnesinių ciklą: maždaug kai vyksta ovuliacija (paprastai tai būna 13–16 diena nuo paskutinių mėnesinių pradžios) gimdos kaklelio stimuliacija būna ypač maloni. Vedžiok apie šią zoną vienu ar dviem pirštais (na, ar tuo, ką tu ten įkišai), o kai paliesi patį kaklelį, tyliai ir atsargiai spustelk. Jei tavo pirštai ne itin ilgi, naudok vibratorių su plačia galvute.

Ketvirtas būdas - dubens dugno raumenys


12 proc. moterų juos naudoja, kad pasiektų orgazmą.

Rask. Tai tie patys raumenys, kurie supa makštį. Paliesti tu jų, žinoma, negali. Bet tu nekartą matei, kaip jie dirba: spazmus, kurie ištinka moterį orgazmo metu, kaip tik ir sukelia šie susitraukinėjantys raumenys. Turėk omenyje: 2014 metais Brazilijoje atliktas tyrimas parodė, kad jaunos moterys, kurių dubens dugno raumenys itin stiprūs, dažniau patiria orgazmą. Kodėl? Jei šių raumenų tonusas geras, sekso metu jie gali susitraukti be pastangų, pagreitindami iškrovą. Padėk savo merginai ištreniruoti nematomus raumenis.

Pažadink. Tavo draugė ko gero jau žino veiksmingiausią būdą – Kėgelio pratimus. Paįvairink juos. Nupirk jai makšties rutuliukų rinkinį, tai bus jūsų treniruokliai. Ištepk vieną jų lubrikantu, įkišk jį į partnerės makštį ir pažiūrėk, ar ji sugebės jį išlaikyti viduje vien raumenimis. Po to įdėk antrą. Rutuliukai ne tik ją sužadins, bet ir stiprins jos raumenis, taip pat stimuliuos G tašką.