Savo įžvalgomis, ką apie vyrus išduoda kirpimas ir šukuosena, tinklalapyje lafamilia.lt dalijasi žymiausi uostamiesčio vyrų kirpimo meistrai – „Memel Barbers“ įkūrėjas, vyrų kirpėjas, barzdaskutys Tadas Pocevičius ir „Loft 83“ studijos įkūrėjas, kirpėjas Paulius Venckus.

Prižiūrimi plaukai – palankesnis vertinimas

Anot plaukų stiliaus meistrų, tobulai prie veido ir galvos formos priderintas kirpimas bei tinkama šukuosena harmonizuoja ir apibendrina vyro įvaizdį, prikausto dėmesį, kelia susidomėjimą. Jei plaukai neprižiūrimi, netvarkingi, vyras – pasmerktas: neišgelbės nei stilinga apranga, nei avalynė.

„Tvarkingai, stilingai atrodantis vyras aiškiai parodo, kad jam rūpi jo išvaizda, taigi jam rūpi, kaip jį mato visuomenė. Tinkanti šukuosena jam suteikia daugiau pasitikėjimo tiek darbiniame, tiek asmeniniame gyvenime. Gerai atrodantys vyrai atrodo patikimesni, aplinkinių požiūris į juos pozityvesnis“, – sako T. Pocevičius.

Kirpimo meistras Paulius Venckus pritaria, kad plaukų stilius daro didelę įtaką bendram vyro įvaizdžiui ir formuoja atitinkamą aplinkinių požiūrį: „Įsivaizduokite: lieso veido, gležnas ir labai jaunas vyrukas gauna pareigas vadovauti dideliam žmonių kolektyvui. Kaip jį vertina kolektyvas? Greičiausiai, kaip neautoritetingą naujoką. Tačiau, jei šis vyras apsirengia spalviškai stipriu, solidžiu kostiumu, o įvaizdžiui užbaigti pasirenka jam derantį ilgesnį ar vidutinį klasikinį kirpimą, kolektyvo požiūris keičiasi. Maža to, atėjęs į darbą, jaunasis vyrukas pats savo kūno kalba parodys, kas yra kolektyvo vadovas“.

Kirpimas gali išduoti profesiją ar gyvenimo būdą

Kirpimo meistrai įsitikinę, jog nėra vieno populiariausio ir visiems tinkančio šukuosenos stiliaus. Vyrai vis dažniau stengiasi kurti savo asmeninį įvaizdį ir rinktis jiems tinkantį kirpimą, kuris neretai atskleidžia ir tai, kuo žmogus užsiima.

Vyrų šukuosenos

Militaristinio stiliaus kirpimą besirenkantis vyras yra griežtesnis, konkretesnis, labiau pasitikintis savo jėgomis.

Klasikinio stiliaus kirpimą dažniausiai renkasi vyrai, gerbiantys tradicijas ir turintys labai aiškias vertybes.

Modernių kirpimų gerbėjai dažniausiai yra atviresni, linksmesni, pasiduodantys gyvenimo avantiūroms.

Vidutinio ilgio klasikinius arba modernesnius kirpimus renkasi biurų darbuotojai, vadovai, verslininkai.

Ilgesnių plaukų šukuosenų ar dredų mėgėjai dažniausiai yra meno, dvasinį pasaulį vertinantys arba vandens sportą mėgstantys žmonės.

Trumpas kirpimas neretai išduoda, kad vyrui svarbus patogumas ir praktiškumas, greičiausiai jis dirba fizinį darbą.

„Skin fade“, „french crop“ ar amžinąją klasiką „pompadour“ renkasi itin prisižiūrintys ir stilingi vyrai, vertinantys eksperimentus bei tobulą estetiką.

Vyrai tampa išrankesni

Kirpėjas P. Venckus įsitikinęs, kad šiandien vyrai daug atviresni eksperimentams, savito stiliaus ir drąsesnių sprendimų paieškoms. „Vis dažniau vyrai, apsilankę pas meistrus, drąsiai diskutuoja, klausia patarimų, kartais netgi atsineša internete rastų patikusių šukuosenų pavyzdžių. Dauguma vyrų atsakingiau rūpinasi savo plaukais, naudoja kokybiškas formavimo priemones.“ Jam pritaria ir T. Pocevičius: „Manau, kad vyrai visada labai konkrečiai žinojo, koks stilius jiems artimiausias, tik dabar vis atviriau tai išsako. Jie atsakingiai renkasi kirpėjus, nevengia naudoti plaukų pomadas, pudras, tonikus, lakus ar barzdos priežiūros priemones. Visa tai yra labai sveikintina!“.

Praktiniai plaukų priežiūros patarimai vyrams

Rūpinkitės plaukų ir barzdos higiena.

Rinkitės kokybiškas ir saugias plaukų priežiūros priemones.

Priemonės vandens pagrindu tinka tik sausiems plaukams.

Nenaudokite drėkinančių priemonių normaliems plaukams, nes atrodys neplauti, sulipę. Drėkinančios priemonės nenaudojamoms ir ploniems plaukams, kitaip plaukai visai praranda purumą.

Nenaudokite pernelyg daug priemonių.

Sausus plaukus lepinkite specialiomis kaukėmis.

Šukuokitės bent du kartus per dieną – taip pašalinsite visus per dieną susikaupusius nešvarumus ir dulkes. Šukavimuisi rinkitės medines neaštrias šukas.

Rinkdamiesi kirpimo stilių, būkite savimi: atkreipkite dėmesį į savo veido formą, kūno sudėjimą ir netgi gyvenimo būdą.

Ovalios formos veido savininkams galima drąsiai eksperimentuoti ir ieškoti labiausiai patinkančio stiliaus.

Prie kvadratinės formos veido labiausiai tinka klasikinio stiliaus – trumpi šonai + ilgas viršugalvis – šukuosenos.

Apvalių veidų vyrams nepatartina plaukų kirpti trumpai. Rinkitės ilgesnes šukuosenas, nebijokite kirpčiukų ir ilgesnių sruogų.

Trikampio formos veido vyrams patartina rinktis ilgesnio kirpimo stilių. Ilgų ar pusilgių plaukų šukavimas ant šono, išryškinant plačią kaktą, kuria žavaus, patrauklaus vyro įvaizdį.

Šukuosena taikoma prie plaukų augimo krypties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)