Lovoje su moterimi daug svaresnę reikšmę turi visas tavo kūno, o ne atskirų kūno dalių, dydis. Kaip parodė naujas tyrimas, atliktas Chapmano universitete, aukšti vaikinai turi vidutiniškai daugiau seksualinių partnerių, nei kad žemi. Išanalizavus daugiau kaip 60 000 žmonių duomenis, mokslininkai nustatė, kad vaikinai, kurių ūgis mažesnis už vidutinį (173-178 cm), turi nuo 1 iki 3 partnerių mažiau, nei kad aukšti vyrai, rašo „Men's Health“.

Pasak tyrimo autoriaus Davido Fredericko, rezultatai nebuvo naujiena. „ Ankstesnės apklausos ir pažinčių portalų duomenų analizės jau ne kartą parodė, jog moterys turi polinkį santykiauti su aukštais vyrais”. – sako jis. Šio reiškinio priežastis gali slypėti evoliucijoje. Urvinės moterys galėjo teikti pirmenybę aukštesniems urviniams vyrams, kaip aiškina Frederickas. Didelis ūgis bylojo apie gerą sveikatą, o tai reiškė dideles galimybes apginti vaikus ir aprūpinti šeimą maistu.

Pasak kitų tyrimų rezultatų, visuomenėje aukšti vyrai traktuojami kaip labiau dominuojantys, ir moterims tai yra papildomas traukos faktorius. Trumpai tariant, jei esi didelis – džiaukis. Tačiau ir mažesnio ūgio žmonės neturėtų nusiminti. Laimei, ūgis – tai tik vienas iš daugelio faktorių, turinčių įtakos sekso kokybei. „Tiek vyrai, tiek moterys sako, kad ilgalaikių santykių kūrimui yra svarbesnės tokios savybės kaip gerumas ir supratingumas“ – teigia Davidas Frederickas. Beje, kalbame ne tik apie šeimos, bet ir apie seksualinius santykius.