„Amerikietiška mada laimėjo prieš visas itališkas ir prancūziškas elegancijas, nes visi šiandien esame su džinsais ir sportbačiais. Tai vienas didžiausių atradimų ir patogumų. Esant įtemptam gyvenimo ritmui nėra kada nagelių lakuoti ir kvarbintis, todėl ryte apsirengi taip, kad gerai ir patogiai jaustumeis vakare, nes nėra laiko persirengti. Ši tendencija labiausiai atsispindi Niujorke, nes čia gyvenimas verda ir lekia kosminiu greičiu. Būtent dėl to niujorkiečiai turi labai aiškiai išreikštą savo stilių, kurį diktuoja visam pasauliui“, - įsitikinęs J. Statkevičius.

Asmeninio archyv. nuotr.

Asmeninio archyv. nuotr.

Asmeninio archyv. nuotr.

Asmeninio archyv. nuotr.

Parduotuvių pasiūla ir ten esančių prekių asortimentas nestebina, nes kur jei ne Niujorke gali surasti absoliučiai viską, kas yra geriausia, naujausia ir madingiausia. Čia visi naujausi ne tik amerikiečių ar Europos dizainerių drabužiai, bet ir talentingiausių Kinijos dizainerių vardinės kolekcijos. Be to, Niujorkas nepralenkiamas ir naujausiomis technologijomis, kurias gali aptikti rūbų parduotuvėse. Štai drabužių persirengimo kabinoje Juozą Statkevičių maloniai nustebino veidrodis su integruota išmaniąją programa. Įėjus į kabiną veidrodyje atsiranda ikonos su visų pasimatuoti atsineštų drabužių nuotraukomis bei jų dydžiais. Jei nori pasimatuoti kito dydžio drabužį, tereikia paspausti mygtuką ir parduotuvės konsultantas atneš prašomą dydį.

Asmeninio archyv. nuotr.

Asmeninio archyv. nuotr.

Kelionės garsiausiam šalies dizaineriui yra vienas didžiausių malonumų. Nebaisūs jokie atstumai ir laiko skirtumai, ypač kai skrendi aukščiausios klasės avialinijomis. „Kiekviena kelionė, kokia ji bebūtų, duoda išprusimą, žinojimą ir kažkiek tave pakeičia. Sutinki naujus žmones, sužinai ir pamatai kažką naujo ir tos smulkmenos bei detalės sukuria naują užtaisą. Sėdėdamas vietoj nepajunti nei įtakų, nei tendencijų, nei supratimo koks pasaulis įvairus. Kelionės praplečia akiratį. O ypatingai Niujorkas, nes čia pats didžiausias miksas įvairių tautų, pilniausia skalė žmonių gatvėje, madų parduotuvėse ir pramogų. Pamatai kur link juda pasaulis, kaip žmonės gyvena, kokie jie įvairūs“, - įspūdžiais dalinasi J.Statkevičius.

Niujorkas dizainerį labiausiai pribloškė švara. „Kiek vietų besilankėm, ar tai būtų parduotuvė, ar restoranas, ar naktinis klubas – visi švarūs ir patogiai apsirengę. Maloniai nustebino ir tai, kad niujorkiečiai praktiškai nesikvepina arba daro tai pabrėžtinai saikingai. Ir ši tendencija laikosi jau visą dešimtmetį. Žmonės stengiasi neerzinti aplinkinių, nes nori patogumo visame kame ir todėl galvoja ne tik apie save, bet ir apie kitus“, - pasakojimus apie dešimt dienų Niujorke trukusią viešnagę baigia Metų stilingiausias vyras Juozas Statkevičius.

Daugiau akimirkų iš kelionės Niujorke - fotogalerijoje: