Ryte po jūsų pirmos nakties ji:


a) išsigalvoja pateisinimų tam, kas tarp jūsų įvyko. Tai nereiškia, kad tu prastai pasirodei, greičiau tavo mergina turi mažai seksualinės patirties, o ši – neigiama. Dabar ji daro įtaką jos nuotaikai tiesiogiai – biocheminiu lygmeniu. „Jei moteris iš sekso nieko gero nesitiki, jos organizme gaminasi kortizolis, kuris žudo libido. Čia pats Johnny Deppas nieko nepadarytų, – skėsteli rankomis neurologas Jimmy Foozas. – Jei tavo mergina įsitempusi, greičiau tempk ją iš miegamojo. Pasiūlyk nueiti į kavinę, į kiną – ten ji atsipalaiduos. Smegenys asocijuos maloniai praleistą laiką su tavim.“ Ir su naktimi, kurią praleido su tavim, rašo „Men's Health“.

b) nori pakartoti. Ji nepatyrė malonumo, bet tu jai patikai. Tai normalu. Moterų seksualinių reakcijų ciklas (laikas nuo susijaudinimo iki orgazmo) ilgesnis nei vyrų – 15 min. atitinkamai su 7 min. Sutik pakartoti, o išsilaikyti dar 8 min. padės teisingas kvėpavimas. Sekso metu lėtai įkvėpk (5 s) ir greitai iškvėpk (1 s). Tokiu tempu ilgiau išsilaikysi.

c) rodo artimųjų nuotraukas. Sentimentalumą sukėlė oksitocinas (prisirišimą sukeliantis hormonas), jį smegenys gamina orgazmo metu. Nepatyrusi mergina gali supainioti hormono plūstelėjimą su likimu. Dabar jai atrodo, kad tu – idealus partneris ir laikas supažindinti tave su mama. Ne tavo mergina? Tada pasistenk, kad jos atmintyje liktum džentelmenu (kiek tai įmanoma). Išvirk jai kavos (pusryčių negamink – tai tik pakurstytų jos romantines svajones), o paskui primink, kad šiandien su draugais žaisite futbolą. Ir dink.

Jei kas nors vyksta ne taip, kaip ji planavo...

a) jai juokinga. Trinktelėjai jos pakaušį į lovos kraštą, paskui tau į padą įsikirto katinas – jei ji juokiasi, vadinasi, viskas gerai, net jei ji juokiasi iš tavęs. Pademonstruok saviironiją, jei nori sulaukti pasisekimo šioje lovoje. Jei prajuokinai damą, ji dar labiau tavęs geis. Na, o paskui pakreipk įvykius romantiška eiga – pasakyk, kad duobutės jos skruostuose labai seksualios, kai ji juokiasi, arba ką nors mielo. Tada kvailoka situacija virs istorija, kurią norisi atsiminti.

b) dėl visko kaltina tave. „Jei bet koks trikdis jai kelia įtampą, seksas jai susijęs su gėdos jausmu. Nesitikėk, kad ji taps gera meiluže“, – skelbia verdiktą psichologas Charley Glickmanas. Neskubėk mautis kelnių, pabandyk išklausyti pretenzijas, padėkok už kritiką, bet neleisk per ilgai sukti plokštelės – nutildyk bučiniu.

c) drovisi ir raudonuoja. Nekalbėk, veik – parodyk, kaip stipriai jos geidi, kad joks katinas tau nesutrukdys. Taip, tai spektaklis, bet jei ji tikrai tau patinka, verta pasistengti. Giliai kvėpuok, suteik žvilgsniui ugnies, perbrauk ranka jai per nugarą ir atgal iki pečių, paskui pabučiuok kaklą. Taip paliesi dvi erogenines zonas, ir drovuolė atitirps.

Po aistringo susitaikymo sekso ji...

a) žada niekada tavęs nepalikti. „Seksas – patikimas būdas atgaivinti jos prisirišimą prie savęs“, – įsitikinęs psichologijos profesorius Aaronas Benas Zeevas. Išsiskyrimo pavojus sustiprino jos geismą. Dvi-tris dienas neprimink jai barnio priežasties – jos organizme šėlsta hormonai, jiems reikia nurimti, antraip vietoje normalaus pokalbio sprogs isterijos bomba.

b) reikalauja dar. Mėtėtės lėkštėmis, o po akimirkos puolėte mylėtis lyg paskutinį kartą, tiesiai ant virtuvinio stalo. Tokia aistra puiku, tik būk atsargus – būna, kad poros patenka į užburtą ratą, kelia skandalus, kad pakaitintų seksualinį geismą. Ji provokuos tave kaip narkomanas, kuriam reikia dozės. Kad ir kaip tau patiktų jos aistra, atsimink – nuo barnių pereinančią prie sekso moterį bus sunku patenkinti.

c) vėl pradeda barnį. Tiesiog paklausk: „Ką turėčiau padaryti?“ Tai banalus psichologinis triukas – kol ji galvos, ką atsakyti, pyktis išgaruos. Geriausiu atveju sugalvosite planą, prasčiausiu atveju – ji išsikvėps, ir tu galėsi nusnūsti.

Po pašėlusio sekso ji...


a) kaltina trečią stikliuką degtinės. Atsimindama ryškiausią praėjusios nakties epizodą ji užsidengia veidą rankomis ir dejuoja, kad padaugino alkoholio. Tačiau tai nereiškia, kad jai nepatiko. „Palauk savaitėlę, o paskui pradėk pokalbį, tik ne miegamajame, kad ji negalvotų, kad kažko iš jos nori, – pataria Ch. Glickmanas. – Nespausk jos, ji pati viską įvertins blaiviu protu ir galbūt panorės pakartoti.“

b) sako, kad norėtų išbandyti ką nors naujo. Jeigu jai patiko eksperimentuoti su tavim lovoje, tai ženklas, kad jai patinki. Didelė tikimybė, kad čia ji nesustos. Įsitikink, kad šito nori ir kad nepersigalvosi, kai ji parsineš iš sekso reikmenų parduotuvės maišelį su įdomybėmis.

c) pareiškia, kad ji – ne tokia. Moralinis komfortas – raktas į susijaudinimą, bet ir vyrams, ir moterims būdingas smalsumas. Kad su „mamytės dukrele“ viskas vyktų sklandžiai, reikia išvesti ją iš įprastos aplinkos, kad ji nebejaustų blokų. Nustebink ją – pakviesk į pasimatymą neįprastoje vietoje, kitaip apsirenk, pasikvėpink nauju aromatu. O dabar atsargiai, stebėdamas jos reakciją, imk įgyvendinti savo planą. Ir štai – jai jau norisi šaukti visam pasauliui ar, mažų mažiausiai, pasigirti draugėms.