Dviejų operatorių ir D. Wnendto lydimas Oliveris Masucci, apsirengęs ir nusigrimavęs kaip A. Hitleris, visą mėnesį keliavo po Vokietiją ir bendravo su šalies piliečiais, norėdamas sužinoti jų požiūrį į Trečio Reicho lyderį, taip pat šalyje vykstančius socialinius ir politinius procesus, remdamasis Vokietijos žiniasklaida rašo interneto leidinys „The Local“.

Gyventojų pokalbiai su „fiureriu“ buvo filmuojami, vėliau jie buvo panaudoti kino juostoje. Pasibaigus kūrybiniam darbui O. Masucci papasakojo, kokį jam įspūdį paliko šis eksperimentas. Pasirodo, vokiečiai, gatvėje išvydę „Hitlerį“, reagavo netikėtai draugiškai, ir tiesiog veržėsi su juo pasikalbėti, papasakoti apie savo problemas. Aktorius neslėpė nuostabos, jog nacių lyderio įvaizdis nieko nesuglumino ir neįžeidė.

„Tiek daug žmonių pozityviai reaguoja į Hitlerį ir jį priima – kaip tai įmanoma?“, - stebėjosi aktorius.

„Jie (pašnekovai) gana greitai pamiršdavo, kad vyksta filmavimas ir imdavo nuoširdžiai „Hitleriui“ pasakoti tai, ką iš tiesų galvoja. Greitai mes supratome, kad vidurinioji klasė linksta dešiniųjų pažiūrų pusėn“, - pasakojo O. Masucci.

Komedija „Er is Wieder Da“ yra sukurta pagal to paties pavadinimo vokiečių komiko Timuro Vermeso knygą, kurioje Hitleris sveikas ir gyvas atsibunda 2011 metų Berlyne ir televizijos šou bei interneto dėka vėl grįžta į politinę areną.

Knyga Vokietijoje tapo tikru bestseleriu – parduota 2 milijonai egzempliorių, taip pat 300 000 audioknygų, knygos licencija parduota keturiasdešimčiai pasaulio valstybių. Knyga sulaukė nevienareikšmiškos reakcijos: vieni literatūros kritikai ją pavadino „šokiruojančiai tikroviškai“, kiti neslėpė nustebimo, jog joje Hitleris vaizduojamas „kaip fainas bičas“.