Be apsaugos gali ir pritrinti


Kaip sako Jeilio universiteto Medicinos fakulteto Dermatologijos katedros docentė Mona Gohar, nedėvėdamas apatinių neapsaugosi savo odos nuo šiurkščių audinių bei kelnių siūlių. Tai gali sukelti dirginimą. Todėl pereinant prie apatinių nenešiojimo geriausia būtų naudoti kūdikių talką arba vazeliną kirkšnių srityje. Laisvė kainuoja.

Nepamiršk kirkšnių epidermofitijos (grybelio)

Tai grybeliniai odos pažeidimai, kirkšnių raukšlėse atsiranda raudonas bėrimas, kuris sukelia niežulį. Visos grybelinės infekcijos paprastai atsiranda drėgnose, šiltose vietose, kaip, pavyzdžiui, tavo kelnėse, kai ten yra išskiriamas prakaitas. Kad išvengtum šios infekcijos, rytais naudok kūdikių talką. Taip pat reguliariai skalbk kelnes. Artėjame prie kitos taisyklės.

Skalbk dvigubai dažniau

Jei tu dėvi kelnes 4 kartus iki kito jų skalbimo, tai šiuo atveju nešiok dvigubai trumpiau iki plovimo. Kai audinys trinasi į odą, drabužiai greičiau tampa nešvarūs. Jei esi įpratęs nešioti kelnes, kurios skalbiamos sauso valymo skalbyklose, tuomet išlaidos gali išaugti. Storesnio audinio kelnes galima nešioti ilgiau nei kad plono.

Nesistebėk, kai pamatysi prakaito dėmes

Kuomet kelnėse nėra papildomo sluoksnio medžiagos, kuri sugertų drėgmę, gali pastebėti dėmes. Žinok, kad jos geriau matomos ant šviesių, plonesnių audinių. Vėlgi, tokiu atveju tau padės kūno talkas. Jis sugeria drėgmę ir taip išvengiama dėmių atsiradimo. Jeigu vis dėlto jas pastebi, įtrink į tas vietas vieną arbatinį šaukštelį indų ploviklio sumaišyto su dviem arbatiniais šaukšteliais vandenilio peroksido ir palauk pusvalandį. Po to išskalbk kelnes įprastu būdu.

Venk aptemptų storų džinsų

Prigludusios kelnės, ypač iš storo audinio, tokio kaip džinsas, gali įsirėžti į kirkšnis kai tu sėdi. O jei audinys yra plonas (ar šviesus), visas tavo arsenalas gali persišviesti. Geriau rinkis laisvas kelnes iš storo audinio.

Venk matavimosi

Nederėtų matuotis naujų kelnių, jei esi be apatinių. Reikalas tame, kad kirkšnys pritraukia daugumą bakterijų, tame tarpe ir tas, kurios gali sukelti viduriavimą. Kai kurios jų gali būti perduodamos per audinį.