Dviejų tūkstančių metų senumo knyga „Kamasutra“ – tai sudėtingas indų tyrimas, kuriame analizuojamos vyrų ir moterų erogeninės zonos, parašytas sanskrito kalba. Senojo teksto autoriai pataria „spausti“ ir glamonėti partnerės kelius, bet tik tada, kai mėnulis yra priešpilnis, rašoma atliktoje knygos apžvalgoje, išspausdintoje žurnale „Advances in Sexual Medicine“.

Šiuolaikiniai sekso ekspertai teigia, kad mėnulio fazė nėra svarbiausia viso to dalis. „Kelių užpakalinėje dalyje yra moterų erogeninė zona, nes joje yra labai daug nervų galūnėlių,“ – teigia Ava Cadell, pripažinta patarėja sekso klausimais ir žmogaus seksualumo gydytoja.

Kuo daugiau nervų galūnėlių, tuo aštresni pojūčiai ir, daugeliu atvejų, patiriamas didesnis seksualinis malonumas, teigiama 2013 m. tyrime, išspausdintame žurnale „Journal of Sexual Medicine“. Tas pats tyrimas atskleidžia, kad klitoryje, orgazmo epicentre daugelio moterų organizme, yra ypač daug nervų galūnėlių.

Glamonių metu, kai bučiniai jau pačiame įkarštyje ir abu esate nusimetę drabužius, leisk partnerei atsigulti ant pilvo ir liežuviu lėtai perbėk per jos kelių užpakalinę dalį, pataria A. Cadell. Eksperimentuok bučiuodamas, laižydamas, švelniai kandžiodamas ir kitaip glamonėdamas, teigia ji. „Ji bus maloniai nustebinta, kad radai naują tašką.“

Taip pat gali pasikviesti mažąjį draugelį prisijungti prie vakarėlio. „Moterys klientės man yra sakiusios, kad jos patirdavo orgazmą, besinaudodamos vibratoriais užpakalinėje kelių dalyje,“ – teigia A. Cadell.
Tačiau, kaip visada, malonumo lygis priklauso nuo žmogaus. Po sekso paprašyk jos, kad įvertintų nuo 1 iki 10 malonumo pojūtį tau panaudojus naujų judesių, siūlo A. Cadell. Jeigu būsi įvertintas „6“, o jos veidas nerodys didelio džiaugsmo, tada, galbūt, keliai nėra jautri tavo partnerės vieta – bet nenusimink ir išmėgink ką nors nauja!