Jo varžovas, 32 metų kovotojas iš Venesuelos Maximo Blanco net blogiausiame sapne nesapnavo, jog taip katastrofiškai susiklostys 22-oji jo kova MMA ringe. Iki tol jis buvo laimėjęs dvylika kovų, aštuonis kartus pralaimėjęs ir vieną kovą laimėjęs.

Jo varžovo, amerikiečio Chaso Skelly statistika buvo gerokai geresnė – iš septyniolikos kovų jis buvo laimėjęs penkiolika, tad jis buvo laikomas kovos favoritu. Tačiau net didžiausi optimistai netikėjo, jog Chasas Skelly savo varžovą nugalės vos per devyniolika sekundžių. Realiai kova truko dar trumpiau – vos paskelbus kovos pradžia Chasas Skelly rizikingai, bet efektyviai atakavo savo priešininką kojoms pašokęs į orą, o šiam kritus ant grindų akimirksniu prišoko ir užlaužė kaklą.

Maximo Blanco jau nieko nebegalėjo padaryti prieš vadinamąjį „Anakondos“ smaugimo veiksmą ir paskutines kelias sekundes matyt tik meldė, kad arbitras greičiau pabaigtų kovą – dar šiek tiek ir Maximo Blanco galėjo realiai atsidurti kritinėje situacijoje. Net ir tuomet, kai Chasas Skelly audringai šventė pergalę, „išjungtas“ Maximo Blanco kurį laiką liko gulėti ringe, o jam pagalbą teikė medikų personalas.