Degtinė yra vienas seniausių gėrimų Europoje, apie kurį legendos sklinda iš kartos į kartą. Nuo seno šio gėrimo gerbėjai manė, jog degtinę geriausia degusuoti atšaldytą. Ir dar būtinai reikia riebios užkandos, kuri apsaugos nuo galvos skausmo. Deja, šie mitai yra labai toli nuo realybės.
© Shutterstock

Geriausia – tik iš grūdų

Manoma, kad degtinė, pagaminta iš grūdinių kultūrų, yra kur kas geresnė nei iš bulvių. Tai nėra tiesa. Su šiuolaikinėmis gamybos technologijomis žaliavų pasirinkimas praktiškai nera svarbus. Degtinė įvairiose šalyse gaminama iš skirtingų daržovių, vaisių ir augalų: bulvių, rugių, obuolių, slyvų ir pan. Pavyzdžiui, anglų bulvių degtinė buvo apdovanota pagrindiniu prizu 2010 metų pasaulio degtindarių konkurse.

Svarbu – riebi užkanda

Reikia užkąsti lašiniais, duona ir agurkėliu. Esą riebi ir kaloringa užkanda padeda organizmui lengviau absorbuoti alkoholį ir rytojaus dieną nekankina pagirios. Tai yra didelė klaida, kurią daro žmonės. Nuo pagirių gali apsaugoti tik saikingas kokybiškų gėrimų vartojimas. O riebi užkanda ne tik nepadeda organizmui, bet ir jį apsunkina, apkrauna kepenų veiklą.

5 mitai apie degtinę: visa tiesa apie užkandą ir „laipsnių laiptelius“
© Shutterstock

Laipsnių laipteliai

Degustuoti gėrimus su laipsniais geriausia nuo silpniausio iki stipriausio. Taip rytojaus dieną nebus galvos skausmo. Tai dar vienas kvailas mitas, kuriuo tikrai negalima tikėti. Protingiausia yra pasirinkti vienos rūšies gėrimą ir nemaišyti su kitais. Jei vakaro eigoje norite vartoti silpnesnius gėrimus, patogiausia savo pasirinktą gėrimą praskiesti vandeniu ar kitais nealkoholiniais skysčiais.

Degtinę geriausia gerti atšaldytą

Degtinę priimta gerti ką tik ištraukus iš šaldymo kameros. Tačiau, pasirodo, smarkiai atšaldžius degtinę iki aliejaus klampumo, pajusti, ar ji kokybiška, tampa neįmanoma užduotis. Degtinė yra degustuojama +20 °C. Taip geriausiai atsiskleidžia aromatas ir skonis.

5 mitai apie degtinę: visa tiesa apie užkandą ir „laipsnių laiptelius“
© Shutterstock nuotr.

Degtinė yra be skonio

Tai – visiška netiesa. Įžvalgūs degtinės degustatoriai būtent pagal degtinės skonį sugeba atskirti netgi jų gamintojus. Būtent skonis ir kvapas atspindi gėrimo skonį. Kai kurie stiprieji alkoholiniai gėrimai yra citrusininiai, pankolio ar saldūs. Tačiau net ir neutralaus skonio degtinės yra skirtingos. Ir tai sako profesionalūs degtinės degustatoriai, išbandę tūkstančius šio gėrimo rūšių.

Užsakymo nr.: PT_71849656

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Pigu-brangu eksperimentas: drabužiai beveik identiški, o kainos skiriasi daugiau nei 10 kartų (13)

DELFI Stilius nutarė atlikti „pigu-brangu“ eksperimentą paieškoti drabužių, kurie atrodo...

Ginekologai apie populiarią higienos priemonę: mirtinas sindromas progresuoja labai greitai (14)

Šįkart te suklūsta moterys ir merginos, kurios naudoja tamponus . Ši moterų higienos priemonė...

Šalys, kuriose už 800 eurų per mėnesį gyvensite kaip karaliai (65)

Pasaulyje yra bent 27 šalys, kuriose galima iš tikrųjų karališkai gyventi už mažesnę nei 1 000...

Rimtas perspėjimas Europos gyventojams: jūsų naivumas – labai pavojingas (322)

Pastaraisiais metais Europoje ne sykį skambėjo krikščionybę priėmusių eksmusulmonų...

Nusivylimą Turine pergale prieš „Lietkabelį“ užglaistęs Kurtinaitis galvoja apie revanšą italams (1)

„Betsafe-LKL“ čempionate Vilniaus „Lietuvos rytas“ savo pranašumą prieš „Lietkabelį“...

Svajonių telefonų kopijas siūlo įsigyti atvirai ir pigiai (76)

Telefonai „ iPhone X “ ir „Samsung Galaxy S7“ už 140 eurų? Kas gi nesusiviliotų tokia...

Pirmą kartą Dakare finišavęs Žala: negaliu suprasti, kad jau baigėsi (112)

Trečias kartas nemelavo. Po dviejų nesėkmių Dakaro ralyje trečiąkart dalyvavęs Vaidoto Žalos...

Prekybos centro „Ozas“ aikštelėje užsidegė automobilis (9)

Šeštadienį į prekybos ir pramogų centrą „ Ozas “ suskubo ugniagesiai: antrame aukšte...

Tarp paauglių plinta nauja grėsminga mada: kvailumu lenkia viską, kas buvo iki šiol (328)

Užsienyje ėmė plisti naujas iššūkis , kvailumu greičiausiai lenkiantis daugumą prieš tai...

Kur ir kaip gauti leidimus žvyrui iš mažųjų karjerų (7)

Kas ir kokiu tikslu gali naudotis seniūnijos žinioje esančiais mažaisiais karjerais? Kiek iš jų...