„Vasarą plaukus alina saulė, žiemą – didžiausiu priešu tampa šaltis, temperatūrų skirtumai ir vitaminų trūkumas ar nepilnavertė mityba, todėl ypač svarbu imtis papildomų priemonių. Norinčioms visuomet turėti gražius plaukus, reikėtų vadovautis elementaria taisykle: vasarą plaukus drėkinti, o žiemą – maitinti“, – sako konkurso „Lietuvos svajonių mergina“ merginų plaukais rūpinęsis stilistas Styvenas.

Plaukams pamaitinti šaltuoju metų laiku ypač puikiai tinka maitinančiomis medžiagomis praturtintos plaukų priežiūros priemonės. Taip pat labai svarbu esant minusinei temperatūrai plaukus pridengti bet kokiu mėgstamu galvos apdangalu: kepure, skarele ar elegantiška ir puošnia skrybėle.

Grožio namų „Sfinksas“ savininkas Styvenas sako, jog Lietuvos moterų plaukų struktūra yra standartinė, o tai palengvina jų priežiūrą.

„Mūsų tautos moterų plaukai labai skirtingi. Turime tiek tiesiaplaukių, tiek ir garbanių. Bene ryškiausias Lietuvos moterų plaukų bruožas yra sunkiai nusakoma lietuviška jų spalva, primenanti pelenų spalvą. Deja, mūsų šalies damų tokia plaukų spalva dažnai yra nepelnytai nuvertinama. Moterys neretai griebiasi drastiško plaukų dažymo tam, kad pakeistų šią spalvą, o tai dažnai taip pat tampa rimta plaukų problemų priežastimi“, – sako plaukų kirpimo ir dažymo meistras.

Neprofesionalūs ar netinkamai naudojami plaukų dažai plaukams dažnai pakenkia taip stipriai, jog būna neįmanoma greitai atkurti buvusio plaukų sveikumo ir žvilgesio. Dažnai po tokių eksperimentų plaukai išsausėja, išgaunama visiškai kitokia spalva nei buvo norima, o tai priverčia dar kartą griebtis plaukų dažymo, plaukai ima skilinėti, slinkti.

Ne vienai Lietuvos scenos ir televizijos žvaigždei šukuosenas kuriantis plaukų stilistas sako, jog Lietuvos moterys, rinkdamosi šukuosenas, ganėtinai konservatyvios.

„Dažniausiai prašoma klasikinių šukuosenų, klasikinių kirpimo ir dažymo variantų. Klasika visada madinga. Visgi, turiu įvairaus amžiaus klienčių, kurios ryžtasi kardinaliems pokyčiams ir nesibaimina ilgas kasas nurėžti visiškai trumpai“, – pasakoja jis bei išduoda, jog jo akį visuomet patraukia ekstravagantiškų šukuosenų savininkės.

„Šį sezoną vyrauja blondinių mada. Madingas natūralus įvaizdis, keliais tonais šviesesnės lengvos sruogelės, nušviesintos ne nuo pat plaukų šaknų“, – teigia meistras ir artėjančioms šventėms siūlo rinktis šiuo metu „ant bangos“ esančias retro, vintažinio ar „pin-up“ stiliaus šukuosenas, kurios nukelia į laikus, kai moterys savo šukuosenai sukurti skirdavo net keletą valandų per dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)