Odiniai gaminiai buvo sukurti siekiant atliepti Editos Vilkevičiūtės, kartu ir kiekvienos veiklios, veržlios, energingos, drąsios moters poreikius. Kolekcija išsiskiria natūralumu, tvirtumu ir funkcionalumu.

Rankinės, krepšiai, kuprinės, delninės, kosmetinės, užrašų knygelės ir diržai sukurti tik iš tvirtos natūralios odos ir rankomis nukaldintų nerūdijančio plieno žiedų bei sagčių. Čia dominuoja natūralios ruda, juoda, balta spalvos ir prigesinta purpurinė. Kolekcija neapkrauta papildomomis detalėmis, subtiliai dekoruota tik natūralios odos pynimo raštais, taip siekiant išryškinti ir pabrėžti natūralių medžiagų grožį bei daiktų funkcionalumą.

„Įvairiausiose pasaulio šalyse jau kurį laiką dairiausi rankinės – paprasčiausios didelės ir patogios tašės – kurioje galėčiau susidėti viską, ko man reikia kelionėje į darbą ar atostogauti. Mėgstu jaustis patogiai ir laisvai, noriu, kad mane supantys daiktai nekeltų rūpesčio, ir jų būtų kuo mažiau. Todėl kurdama bet kurį daiktą pirmiausia siekiau, kad jis tarnautų moteriai – būtų patvarus, patogus, ypatingai talpus. Ar rankinė, ar kuprinė, ar užrašų knygelė – visur yra tik tai, ko reikia“, – apie natūralų poreikį pasakoja Edita Vilkevičiūtė.

Edita džiaugiasi, kad kūrybinę idėją įgyvendindama drauge su „Sirena“ rankinių meistrais sužinojo nemažai rankinės gamybos paslapčių ir šio amato subtilybių.

Savo kūrybinį veiklos 20-metį pažyminti rankinių dizainerė Irena Serapinienė projektą su Edita Vilkevičiūte įvardija kaip kūrybinį tandemą:

„Edita mums tarsi kūrybiniai sparnai. Jos pasirinkimas yra didžiausias mūsų meistrystės įvertinimas, pripažinimas ir simbolinis 20 „Sirena“ gyvavimo bei kūrybos metų įprasminimas. Profesionalių odos meistrų patirtis leido mums įgyvendinti naujus dizaino sprendimus. Bendradarbiavimas buvo kupinas puikių emocijų, o Edita, kaip jauna kūrėja, mus maloniai nustebino atidumu, didžiuliu dėmesiu detalėms, technologijoms. Man ji yra pavyzdys, kaip galima kurti ir įgyvendinti savo idėjas, nepaisant jokių autoritetų ar išankstinių nuostatų“, – bendro darbo patirtimi dalijasi „Sirena“ vadovė.

Irena pasakoja, kad ne vienerius metus Edita Vilkevičiūtė jai yra stiprios, veiklios, vertinančios laisvę pasirinkti moters idealas – joje dera išorinis ir vidinis grožis, profesionalus požiūris į darbą ir pasiekimai kartu su paprastumu, žingeidumu ir preciziškumu.

Apie kolekciją

Pirmąją Editos Vilkevičiūtės ir „Sirena“ kolekciją sudarantys 9 daiktai simbolizuoja pilnatvę, baigtinį, uždarą ratą. Jie sujungia ir tenkina visus šiuolaikiškos, drąsios, pasitikinčios savimi, vertinančios kokybišką funkcionalumą moters poreikius. Patogiai keliauti, atostogauti, pramogauti, aktyviai leisti laiką mieste po darbo ar gamtoje.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kuprinės, krepšiai, rankinės, delninė, kosmetinė ir netgi užrašų knygelė sukurta tarnauti ir atliepti visus veržlios, vertinančios laisvę moters poreikius.

Laivę su savimi patogiai pasiimti tiek daiktų, kiek norisi.

Laisvę staiga iš talpios laisvalaikio kuprinės išsitraukti kompaktišką ir santūrią delninę, netikėtai gavus kvietimą į elegantišką vakarėlį.

Laisvę nevaržomai numesti kuprinę ar krepšį ant smėlio paplūdimyje, ant žolės ar netgi ant šaligatvio.

Pagaliau LAISVĘ nesukti galvos dėl daiktų, nes jie sukurti tarnauti moteriai, bet ne priešingai.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Visi gaminiai sukurti iš natūralios, tvirtos odos.

Metalinės detalės – žiedai, sagtys – nukaltos iš nerūdijančio plieno rankomis Lietuvoje.

Žemiškas ir kasdieniškas juodą, rudą spalvas subtiliai pagyvina ir papildo smulkesnės baltos bei prigesintos purpurinės spalvos detalės – kosmetinė, užrašų knygelė.

Visus kolekcijos kūrinius jungia subtilus odinių juostelių pynimas, primenantis klasikinį audimo raštą.

Gaminiai neapkrauti papildomomis detalėmis, kišenėlėmis, užtrauktukais, siekiant išgryninti odos natūralumą ir plieno dirbinių unikalumą. Tik tai, kas būtina.

Visi gaminiai parduodami įpakuoti drobiniuose maišeliuose, kuriuose vėliau gali būti saugojami.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)