Anot jo, šiuo metu vyrų madoje dominuoja 5-asis dešimtmetis: „Buvę madingi visiškai trumpi šonai atauginami keliais centimetrais, o viršugalviui suteikiama dar daugiau, net dvigubai daugiau tūrio, viskas šukuojama atgal“.

Oficialiai grįžo retro - preciziškai „sulaižyti“ ir atgal sušukuoti plaukai su griežtu skyrimu šone. Bet ar galime teigti, kad retro buvo iš viso išėjęs iš mados?

„Tendencijose pastebimos variacijos viršugalvį išlaikyti puresnį ir suteikti tik šiek tiek tekstūros. Tai pat yra akcentuojami ir stilizavimo produktai - vietoj lipnių pastų ir klijų matysime daug daugiau blizgesio suteikiančių produktų, - sako M. Mazuraitis. - Trupesni kirpimai veliami, bet svarbiausia sąlyga - viskas turi atrodyti kaip galima natūraliau, į madą vėl sugrįžta visiškai trumpi tiesūs kirpčiai.

Tačiau bene didžiausias sezono topas vyrų madoje - ilgi plaukai bei garbanos. Būtent šią naują ir daugiausia diskusijų keliančią mados tendenciją plačiau tyrinėjau savo naujoje kolekcijoje „Curls Rock“.

Anot M. Mazuraičio, garbanos bei ilgi plaukai ypač buvo madingi Renesanso laikotarpiu: „Panašu, kad renesansas sugrįžta, ilgos garbanos plinta madoje ir neleidžia rinktis - kasdieniniam šukavime vyrams, nebijantiems išskirtinumo, teks išmokti naudotis ir plaukų garbanojimo įrankiais! Renesanso laikotarpiu ilgi bei garbanoti plaukai buvo ypač mėgiami aristokratų“.


M.Mazuraitis ir jo kolekcijos „Curls Rock“ modelis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)