Vyriškos rankinės atsirado praėjusio amžiaus paskutinį dešimtmetį. Jos pakeitė senamadiškus portfelius, o dabar jomis puikuojasi vis daugiau priemiesčių gyventojų. Kitaip nei kietas portfelis su rankena, vyriška rankinė turi diržą ir dažniausiai yra pagaminta iš minkštos odos ar brezento, tad vyrai gali persimesti ją per petį.

Pirmą kartą joms pasirodžius Didžiosios Britanijos biuruose, jų savininkai dažnai buvo pajuokiami, kad perėmė kontinentinę vyrų rankinių madą. Būtent šios rankinės ir buvo paskutinis vinis į sulankstomų skėčių, tvirtų portfelių ir netgi griežtų briaunų eros karstą.

Vis daugiau įžymybių ėmė puikuotis rankinėmis, o tai reiškė, kad tendencija išpopuliarėjo. Jomis puikuojasi įžymybės nuo Davido Beckhamo iki Jude‘o Law.

Johnas Lewisas teigia, kad vyriškų rankinių pardavimai per praėjusius metus išaugo 21 procentu, nes pirkėjai perka ir mažesnes rankines, skirtas kompanijos „Apple“ sukurtiems planšetiniams kompiuteriams „iPad“.

Britų chiropraktikų asociacija apytikriai suskaičiavo, kad vidutiniškai šios rankinės sveria apie 6,2 kilogramus. Toks svoris susidaro dėl rankinėse esančių elektroninių prietaisų, kuriuos daugelis nešiojasi kasdien.

Kas penkto žmogaus rankinėje visada yra nešiojamas ar planšetinis kompiuteris, beveik kas trečias nešiojasi knygą ir beveik pusė - mobiliuosius telefonus.

Britų chiropraktikų asociacijos atstovas Timas Hutchfulas teigė, kad dabar daugelio vyrų kasdieniniuose gyvenimuose "vyriškos rankinės yra būtinybė, tačiau jos gali sukelti nugaros ir pečių skausmus dėl ilgalaikio streso, bei gali turėti įtakos ir laikysenai. Rankinės tarnauja tikslui, tad mes turime protingiau jomis naudotis, kol išmoksime klausytis savo kūno ir žinosime, kada per daug spaudžiame tam tikrus taškus.

Jis paragino vyriškų rankinių savininkus sutrumpinti rankinių diržus, kaitalioti pečius, ant kurių jie nešioja rankines ir sumažinti rankinėse nešiojamų daiktų kiekį iki minimalaus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją