„Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbutyje susitiko Baltijos šalių dizaineriai, kuriantys nuotakoms. „L`Oréal Professionnel Baltic Bridal Fashion Show“ vadinamas renginys įvyko pirmą kartą ne tik Lietuvos istorijoje, tačiau ir Baltijos šalių mastu. Tai pirmas tokio pobūdžio renginys šiame regione.

Daugiau nei 150 kviestinių svečių buvo pristatytos naujausios Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos dizainerių vestuvinės suknelės bei kitą sezoną madingiausios vestuvinės šukuosenos, sukurtos „L`Oréal Professionnel“ profesionalų iš visų Baltijos šalių, taip pat „Carolina Make Up Studio“ sukurti makiažai, Antano Mažono komandos „Floristai ant ribos“ sukurtos puokštės, o visas tendencijas pristatys žymūs Lietuvos modeliai, vilkėdami „DIVA“ suknelių studijos prabangias sukneles.

Renginio kulminacija tapo libanietės Gemy Maalouf, patenkančios į geriausių Libano dizainerių dešimtuką pasaulyje, „raudonojo kilimo“ renginiams ir vestuvėms rengiančios tokias pasaulinio garso žvaigždes kaip Gwen Stefani, Lady Gaga, Toni Braxton, Carmen Electra, Shakira, Nicole Scherzinger, pristatytos suknelės.

Renginio podiumu žygiavo šių dizainerių ir mados namų suknelėmis vilkintys modeliai:

· Didysis lietuvių devynetas: Egidijus Rainys, Robert Kalinkin, „Ingrid INŽI“, „Mas 924“, „Jan Si Bridal“, Liutauras Salasevičius, Raimonda Silė, Inga Miltienienė, „Rasos & Christian Mados studija“;

· Julija Bridal iš Latvijos;

· Estės Kristina Viirpalu ir Hanna Korsar;

· Baltarusijos atstovai „Rara Avis“;

· Agata Wojtatowicz iš Lenkijos;

· Svečias iš LIBANO – GEMY MAALOUF.

Mados sostinių „didysis ketvertas“ du kartus per metus rengia mados savaitę ir pristato vestuvinių suknelių kūrėjų darbus iš viso pasaulio. Baltijos šalys vieną bendrą tokį renginį pristatė pirmąjį kartą.

„Tai pirmas tokio pobūdžio renginys – pirmosios jo eilės buvo pilnos portalų, žurnalų, TV laidų redaktorių, tinklaraštininkų, socialinės žiniasklaidos atstovų, stilistų, mados pasaulio asmenybių. „L`Oréal Professionnel Baltic Bridal Fashion Show“ podiumas nebuvo perkrautas dekoracijomis, jis nustebino paprastumu ir eklektiškumu, nes renginio kūrėjai norėjo, kad visas dėmesys būtų skirtas suknelių modeliams“, – pasakojo viena iš renginio organizatorių Armina Staniulienė.

Nors dizainerių darbai kalbėjo už juos pačius, tačiau mados kūrėjų viešinimas privalomas ir būtinas. Stilistas Kęstutis Rimdžius, duodamas interviu „L`Oréal Professionnel Baltic Bridal Fashion Show“ organizatoriams paminėjo, kad Lietuvos rinka nėra didelė, o apie kaimynines šalis ir jų kūrėjus niekas nieko nežino.

„Tai yra puikus akstinas domėtis tuo, kas vyksta už mūsų šalies ribų ne tik nuotakoms, kurios gali nusipirkti esto ar latvio suknelę, bet ir patiems kūrėjams“, – pasakojo stilistas. Pirmąkart istorijoje net 15 kaimyninių šalių dizainerių susitiko vienoje vietoje.

„Tai pirmas ir didelis renginys, kurio svorį ir esmę reikia suvokti kaip žinutę pasauliui apie Baltijos šalių kūrėjus. Svarbu suvokti, kad prabangioje aplinkoje pristatytos suknelių kolekcijos, viskas buvo filmuojama ir fotografuojama ir tiesiogiai visam pasauliui nemokamai transliuojama internetu. Visa ši medžiaga pasklis „Instagram“, „Facebook“ socialiniuose puslapiuose, interneto svetainėse, tinklaraščiuose ir masinės žiniasklaidos priemonėse. Toks šansas pasitaiko pirmąkart ir jis skirtas Baltijos šalių kūrėjams. Šiuo metu renginiu ypač domėjosi užsienio žiniasklaida ir iškart po renginio laukia visos medžiagos“, – sakė viena iš organizatorių Simona Krasauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)