Tūkstančiai Vienos miesto Rotušės aikštėje susirinkusių gerbėjų išvydo lietuviško prekės ženklo “Daili” kolekciją.

Vienos Rotušės aikštėje susirinkusi tūkstantinė minia buvo sužavėta lietuvių dizainerės kūryba, kolekcija buvo pasitikta gausiomis ovacijomis. Dizainerė pasakoja, kad prieš Lietuvių kolekcijos pristatymą nuskambėjo pačių organizatorių parinkta LT-United daina „We are the winers“ bei ekrane plevėsavo didelė trispalvė.

Dizainerė pristatė 8 modelių nešiojamą pret-a-porter moteriškų drabužių kolekciją pavadinimu „Vilnius cityscape“. Kolekcijoje dominavo pačios dizainerės kurtas stilizuotas Vilniaus miesto silueto piešinys. Kolekcijos pagrindinės spalvos balta, juoda ir ryški rožinė, vyravo aštrios kirpimo linijos, standūs formą laikantys audiniai, permatomos faktūros, įdomaus kirpimo suknelės. Kolekcijos įvaizdį papildė dizainerės vizitine kortele tapę kurti snapeliai nuo saulės.

L. Dailidėnienė pasakoja, kad viešnagė Vienoje paliko tik geriausius įspūdžius. Dizainerei įsiminė ne tik idealiai sustyguota renginio organizacija, Vienos architektūra bei miesto didingumas, bet ir malonus susitikimas su Lietuvos atstovais Eurovizijoje – Vaidu Baumila ir Monika Linkyte.

Šiame renginyje kartu su lietuvių dizainere kolekcijas pristatė tokie žinomi dizaineriai kaip Michael Michalsky (Germany), Lena Hoschek (Austria), Ivana Helsinki (Suomija) ir kiti, kolekcijas stebėjo ir pati Conchita Wurst.

Lietuvos atstovavimą Vienoje, inicijavo Lietuvos ambasada Austrijoje ir Lietuvos kultūros institutas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)