Laimei, batelių kulniukai varijuoja nuo seksualių „adatų“ iki komfortiškų „stulpų“, todėl jūs lengvai galėsite išsirinkti jums patogų modelį.
Rodarte

Tačiau tuo dėmesys kulniukams nesibaigia. Būtent jie yra vizitinė jūsų avalynės kortelė. Kulniukai su prabangiais siuvinėjimais, dekoruoti kristalais ar žvyneliais, puošti kaspinėliais ar aksomu...

Šį sezoną būtent kulniukai lemia, kiek madingi jūsų aukštakulniai. 

Louis Vuitton

Mažiau atgarsio sulaukia avalynės modeliai žemu kulniuku, tačiau jie taip pat sutinkami kolekcijose.
Prada

Kalbant apie pačius batelius, niekas nesikeičia – dominuoja klasikiniai laivelių modeliai suapvalintu priekiu.

Taip pat madingi bateliai su dirželiais ir „loferiai“ - mokasinų stiliaus bateliai su pakulne.

Pusbačiai

Šį sezoną lyderiai yra sportbačiai ant platformos, kurie tapo visai nepanašūs į sportinę avalynę. Toks apavas – tikras atradimas žemo ūgio merginoms. Jeigu praėjusį sezoną tokius batus buvo galima rasti tik „Isabel Marant“ kolekcijose, tai dabar jie atsirado ir pas pačius progresyviausius dizainerius.

Taip pat madingi moteriški Oksfordo bateliai su kontrastuojančiu padu arba pasiūti iš įvairių faktūrų. Vis dar aktualūs modeliai, dekoruoti kniedėmis.

Šio rudens atradimu tapo pusiau uždari bateliai ant plono pado, panašūs į namines retro stiliaus šlepetes.

Iš mados Olimpo nedingsta ir „loferiai“, panašūs į vyriškus batus. Praėjusį sezoną vyrai juos pripažino pačia siaubingiausia moteriškos avalynės rūšimi, nusileidžiančia tik veltiniams. Nepaisant to, jais avi madingos moterys, ir dizaineriai, regis, neskuba išmesti juos iš savo kolekcijų.

Aulinukai

Kuo ekstravagantiškesni bus jūsų aulinukai, tuo geriau. Šį sezoną itin madingos metalo spalvos. Dekorui naudojami dygliukai, kniedės, perforacijos.
Miuccia Prada
Jei ekstravagancija jums ne prie širdies, galite rinktis lakoniškensius aulinukų modelius. Veikiausiai įvertintumėt paprastus odinius „botiljonus“, kurie puikiai tiks avėti kiekvieną dieną. Tokie aulinukai dekoruojami dirželiais, užtrauktukais ir raišteliais.
Mulberry

Ilgaauliai batai

Daugiausia dėmesio dizaineriai skyrė ilgaauliams batams. Į madą triumfuodami grįžta botfortai. Odiniai arba zomšiniai, plonapadžiai, ant vidutinės ar aukštos pakulnės, lakoniški ar gausiai dekoruoti – botfortų pasirinkimas tikrai didelis.
Vera Wang

Jeigu pirmenybę teikiate klasikinio ilgio ilgaauliams, atkreipkite dėmesį į jų apdailą.

Jūsų batai gali būti papuošti kutais, sagtimis ar kniedėmis.
Taip pat madinga avalynė su metalo intarpais nešiojamoje dalyje arba kombinuotomis faktūromis.
Kanye West

Aktualūs ir patrumpinti baikerių batai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)