Meistrės teigimu, vyrai, kurių plaukai siekia pečius, salone apsilanko vieną karta į sezoną. Gal tai ir retoki vizitai, tačiau ilgaplaukių vyrų dėmesys šampūnams ir šepečiams pavydėtinas - moterims vertėtų pasisemti iš jų patirties. Jie, anot stilistės, nesiblaško, nesivaiko garsių prekės ženklų, o vadovaujasi savo pojūčiais. Jie tiesiog žino, kas jiems tinka ir patinka.

Egle Saunorytė-Kinderienė
„Ilgaplaukiai vyrai mielai naudoja aliejų plaukų galiukams, o apskritai labai mėgsta universalias priemones - ir šampūną, ir dušo žele viename. Ilgų plaukų savininkai vengia formavimo priemonių, nes jos apsunkina plaukus. Tad peršasi išvada, jog visų svarbiausia vyriško įvaizdžio detalė - švarūs plaukai“,- vyrų įpročius analizuoja E.Saunorytė-Kinderienė.

Stilistės teigimu, šį sezoną vyriškuose kirpimuose madingi ekstremalūs efektai ir klasika. Vėl atsiranda kraštutinumai.

2012 metų šukuosenų tendencijos vyrams

2012 metais kirpėjai ir plaukų stilistai kaip reta daug dėmesio skiria ir naujovių siūlo stipriosios lyties atstovams. Dalis madingiausių šukuosenų įkvėptos praeities, likusios – karštos naujovės. Taigi ką siūlo specialistai?

Tarsi ką tik iš lovos

Tom Sturridge. coolmenshair.com nuotr.

Toks stilius sukuria įvaizdį, jog žmogus ką tik pabudo ir net nesišukavęs, tiesiai iš lovos, išėjo į gatvę. Nors ir atrodo, jog tokios šukuosenos darytis net nereikia, pirmas įspūdis yra apgaulingas, šiek tiek darbo įdėti visgi teks. Formuojant šią šukuoseną puikiai tiks plaukų modeliavimo pasta.

Lee Dong Wook. coolmenshair.com nuotr.

Tokia šukuosena puikiai tinka beveik visiems trumpaplaukiams vyrams – tereikia juos truputį pavelti ir sutvirtinti modeliavimo pasta. Šiais metais itin efektyviai atrodo garbanotų plaukų vyrai, pasirinkę šukuoseną tarsi ką tik iš lovos. Tokiais atvejais puikiai pasitarnaus plaukų vaškas.

Jaunesni vyrai gali drąsiai rinktis kiek radikalesnę tarsi ką tik iš lovos šukuosenos versiją. Tam tereikia šiek tiek ilgesnių plaukų ir plaukų želė. Svarbu pasirinkti lengvos konsistencijos želė ir šukuosenos per daug nenudailinti – kad išliktų atsainumo efektas.

Retro

coolmenshair.com nuotr.

Retro stiliaus šukuosenos – 2012 metų mados klyksmas. Šiuo atveju kalbame apie atgal sušukuotus ir pakeltus plaukus (prisiminkime, kaip šukavosi legendinis Elvis Presley ir kitos rokenrolo žvaigždės). Ši šukuosena puikiai tiks stipriosios lyties atstovams, kuriems patinka aiškios formos, taip pat tiems, kurių tiek mąstymas, tiek išvaizda verti epiteto „klasiškas“.

Bruno Mars. Sipa Press/Scanpix nuotr.

Galimi dvi tokios šukuosenos variantai – vienu atveju plaukai tiesiog sušukuoti atgal, lengvai pakelti, o kitu – jie sušukuoti atgal, tačiau daugiau išpūsti. Kurį rinktis, priklauso nuo plaukų ilgio – jeigu jie ilgesni, galima rinktis ekstravagantiškesnį variantą. Pirmiausia plaukai tiesiog sušukuojami atgal, o tuomet sutvirtinami plaukų želė arba lengvos fiksacijos laku.

Į viršų sukelti plaukai

Taylor Lautner. Reuters/Scanpix nuotr.

Į viršų sukelti trumpi plaukai kuria saldžiai pavojingo ir pašėlusio vaikino įvaizdį. Daugumą moterų toks įvaizdis žavi. Variantų, kaip sukelti plaukus į viršų, tikrai ne vienas – vyrai turi iš ko rinktis. Viena iš trumpaplaukiams siūlomų šukuosenų – tiesiog sukelti į viršų visus plaukus. Užfiksuoti tokią šukuoseną padės lakas plaukams arba lengvos konsistencijos želė. Galima sukelti tik viršugalvį – toks stilius šį sezoną itin mėgstamas jaunimo.

Trumpesni šonuose, ilgesni – viršugalvyje

Neymar. Scanpix nuotr.

Nors tokio kirpimo ir šukuosenos aukso amžius jau praėjo, populiarumo tikrai neprarado. O taip atrodyti visai paprasta. Vienintelis minusas – teks palaukti, kol plaukai ataugs. Dabar tokio stiliaus šukuosenos nebe tokios radikalios kaip anksčiau, kai galvos šonai būdavo visiškai nuskutami, paliekant plaukų rėžį tik ant viršugalvio.

Itin trumpas kirpimas

Trey Song. AP/Scanpix nuotr.

Itin trumpas kirpimas atsisako užleisti favorito pozicijas jau ne vieną sezoną. Taip apsikirpti galima tiesiog namuose – tereikia plaukų kirpimo mašinėlės ir įgūdžių. O tokios šukuosenos priežiūrai nereikalingos nei investicijos, nei laikas – taip trumpai apsikirpus net šampūno užteks ilgesniam laikui. Vasarą tikrai nesinori sukti galvos dėl šukuosenos, todėl toks plaukų stilius idealiai tiks svarbesnių reikalų gyvenime turintiems stipriosios lyties atstovams.

Sklastymas ant šono

Alexander Skarsgar. Sipa Press/Scanpix nuotr.

Plaukų sklastymas ant šono taip pat gali būti vadinamas retro šukuosena, tačiau 2012 metais jis vėl itin madingas. Jeigu vyrukas nori atrodyti kaip stilingas verslininkas, tokia šukuosena – puikus pasirinkimas. Šukuosenos sutvirtinimui puikiausiai tiks lengvos konsistencijos plaukų želė.

Trumpas kirpimas

Tom Hardy. AFP/Scanpix nuotr.

Skirtingai nuo itin trumpo kirpimo, tokio stiliaus namuose pasiekti greičiausiai nepavyks. Skirtumas tas, jog plaukai šonuose ir užpakalyje trumpesni nei viršugalvyje, tačiau ilgių skirtumas nėra labai didelis. Tokia šukuosena neretai neapsieina be kirpčiukų. Šis kirpimas – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori tvarkos ant galvos, tačiau nenori būti nuobodūs.

Enrique Iglesias. AP/Scanpix nuotr.

Atgal sušukuoti plaukai

Cristiano Ronaldo. AP/Scanpix nuotr.

Paprastai atgal sušukuoti plaukai – dar viena retro stiliaus variacija. Tvarkingai atgal sušukuoti plaukai fiksuojami plaukų modeliavimo kremu, kartais vyrai tam tikslui naudoja ir plaukų laką. Taip šukuoti tinka pečių nesiekiančius plaukus.

Chris Hemsworth. AFP/Scanpix nuotr.

Trumpi banguoti plaukai

Julian Morris. coolmenshair.com nuotr.

Šiais metais itin populiarios trumpų, banguotų plaukų šukuosenos – iš džiaugsmo gali ploti stipriosios lyties atstovai, kurių plaukai noriai pasiduoda įvairiems eksperimentams. Lengvas bangas puikiai paryškins putos plaukams.

Natūralios garbanos

Natūralios garbanos visada madingos ir visai nesvarbu, vyro ar moters galvą jos puošia. Tereikia trupučio formavimo priemonės ir esate pasiruošęs užkariauti pasaulį ir dailiosios lyties atstovių širdis.

Penn Badgle. Sipa Press/Scanpix nuotr.

Taigi vyrai šiais metais tikrai turi iš ko rinktis – kiekvienas gali rasti jam priimtiniausią ir patogiausią šukuoseną. Nepamirškite: stilinga šukuosena – puikus saviraiškos būdas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)