Ir dar – atsinaujinti, išleisdami pinigus protingai. Pirmasis žingsnis – sužinoti, ką pasitinkant žiemą pataria mados specialistai, o tada jau eiti ieškoti, kur madingų prekių įsigyti geriausiomis kainomis, rašoma pranešime spaudai.

„Mada šiemet visokia: patogi, šilta, sluoksniuota, ypatingai moteriška ir asketiška. Minimalistinė, kartais belytė, tačiau jauki. Numeris vienas – didelis megztinis. Jis gali būti ir labai ilgas, ir labai trumpas, tačiau būtinai su vilna, minkštas ir aukštu kaklu. Taip pat šiemet į madą grįžta liemenės. Jos ilgos, net iki pusės blauzdų, šilto vilnonio audinio, patogaus kirpimo, su didelėmis kišenėmis, dėvimos visur ir visada“, – pasakoja mados tinklaraščio tryon.lt autorė Kristina Danilevičė.

Ieškančioms šį sezoną madingo palto, Kristina pataria rinktis šiek tiek per didelį, tarsi skolintą, būtinai siūtą iš storo, „plaukuoto“ audinio, sodrių spalvų, didelėmis kišenėmis, dideliais atlapais, gali būti juosiamas diržu. Tinklaraščio kūrėja įvardija ir šio sezono spalvą – tai sodri rudai raudona, vadinamoji marsala. „Bet tai nereiškia, kad šilta samanų ar garstyčių spalva yra nemadinga“, – pirmiausia stiliaus savitumą akcentuoja Kristina.

Prekybos miestelyje „Urmas“ vilnoniais paltais, kailiniais bei liemenėmis prekiaujanti Fioleta Anankienė pastebi, kad pirkėjai ieško įdomesnių formų ir spalvų drabužių, tačiau galiausiai nuperka nuosaikesnių spalvų ir siluetų modelius.

„Ryškios spalvos visiems labai patinka: žiūri, matuojasi, o paskui perka juodus ar tamsiai rudus drabužius“, – apgailestauja mados tendencijas išmananti F. Anankienė. Tarp jos parduodamų prekių yra mėlyni ir raudoni mutono kailinukai, įvairių atspalvių pilki modeliai, garstyčių spalvos paltukai, o bene pirmuosius šį rudenį nupirko tamsiai žalius verstos odos kailinukus.

„Parsivežiau juos iš parodos, nes labai jau man buvo gražūs. Pati važinėju į Stambulą ir būtinai kiekvieną sezoną turiu ne tik populiariausių, bet ir išskirtinių prekių“, – sako Fioleta.

Jei šį sezoną dar nesutaupėte tinkamos sumos naujam paltui, puspalčiui ar kailinukams, mados tinklaraštininkė K. Danilevičė pataria nenusiminti. Turimą garderobą galima tiesiog atnaujinti madingomis detalėmis. „Rinkitės aksesuarus iš dirbtinio ar natūralaus kailio, puoškitės dideliais šalikais ar prisiūkite prie nusibodusio palto skirtingo audinio kišenes“, – pataria Kristina.

Svarbiausia nebijoti eksperimentuoti, jaustis patogiai ir jaukiai, derinti, regis, nesuderinamus dalykus: audinių faktūras, raštus, stilius, nes naujausia šių laikų mados tendencija – savitas ir tik jums būdingas stilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)