Stilistai vienbalsiai akcentuoja, kad renkantis suknelę išleistuvėms nebūtina aklai vaikytis paskutinių mados vėjų. Gražiai atrodysite tuomet, kai pasirinksite suknelę, kuri tiks jums pagal kūno sudėjimą.

A. Gilytė sako, kad yra trys pagrindinės taisyklės, kurios padės išsirinkti tinkamiausią suknelę.

„Dabar madingos pūstos suknelės iki pusės blauzdų, bet jeigu jūsų liemuo yra stambesnis, tokia suknelė jums netiks. Tad visų pirma reikia atsižvelgti į savo figūros tipą.

Antras dalykas – pagalvokite, kokį įvaizdį norite susikurti ar net kokį personažą norėtumėte įkūnyti. Tarkime, norite būti romantikė, tuomet tiks pastelinių spalvų suknelė, o jei norite daugiau ekstravagancijos ir norėtumėte susikurti meniškos Londono gyventojos stilių, tuomet galėtumėte rinktis siaurą sijoną ir ryškius batus arba minimalistinę suknelę, žemakulnius batus, bet kaip ryškesnį akcentą, tarkime, galite užsidėti ryškų lankelį.

Jeigu mintyse susikursite vaizdinį, kokį personažą ar charakterį norite įkūnyti, tuomet lengviau bus rasti ir tinkamus drabužius bei aksesuarus.

Trečias svarbus dalykas yra mados tendencijos. Kai jau sugalvosite, kaip norite atrodyti, beliks tik nueiti į parduotuvę ir įsigyti reikiamus drabužius ir aksesuarus“, - sako A. Gilytė.

Vulgarumui per išleistuves – ne vieta

Pasak stilistės, dabar madingiausios dviejų siluetų suknelės: pūsta apačia ir akcentuota talija bei „twiggy“ stiliaus tiesios trumpos suknelės. Pirmosios labiau tinka smėlio laikrodžio figūros tipo merginos, turinčioms liekną liemenį, o antrosios – berniukiškos figūros merginoms.

A. Gilytė akcentuoja ir tris didžiausias klaidas, kurių reikėtų nedaryti.

„Visų pirma nereikia atrodyti vulgariai, mokyklos brandos atestatų atsiėmimo šventė ne ta vieta, kur reikėtų demonstruoti seksualumą

Antas dalykas – nereikia „nusisendinti“ anksčiau laiko. Ilgos rankovės, tamsios pėdkelnės, sijonas iki žemės, batai be kulnų – visa tai sendina. Juk išleistuvės yra viena pirmųjų didžiųjų švenčių, kai galime gražiai ir jaunatviškai pasipuošti.

Trečia klaida – klausyti blogų patarimų ir apsirengti ne taip, kaip norisi. Tarkime, norite eiti į šventę trumpa suknele, bet mama ar draugė pataria rinktis ilgą. Jūs paklausote, o paskui jaučiatės blogai. Juk tai – jūsų šventė, jums reikės pasirodyti draugams ir simpatijai iš kitos klasės“, - pataria stilistė.

Ji tikina, kad suknelės gali būti įvairių spalvų, tačiau šią vasarą yra dvi pagrindinės tendencijos: vertėtų rinktis vienspalves ramių, švelnių ir pastelinių spalvų sukneles, o norinčios išsiskirti gali rinktis įvairias raštuotas ir margas sukneles: gėlėtas, su paukščiukais ar kitais gamtos bei augalijos motyvais, švelniai dryžuotas.

„Svarbu laikytis vienos taisyklės – jeigu drabužis yra margas, taškuotas, languotas ar gėlėtas, tuomet jis turi būti pasiūtas iš prabangesnio audinio, kad neatrodytų pigiai. Kuo daiktas margesnis, tuo audinys turi būti prabangesnis, kad išlaikytume šventiškumą“, - pataria A. Gilytė.

Pamirškite juodą spalvą

Stilistas Kęstutis Rimdžius sako, kad svarbu nepamiršti, kad išleistuvės – galbūt viena iš paskutinių švenčių, kuriose dar galima pasijusti mergaite, todėl jis pataria nesistengti vaidinti ponių.

„Išleistuvės – ne vestuvės, todėl žemę šluojančių ilgų šleifų dėvėti nepatartina, nebent pats renginys yra labai oficialus ir prabangus.

Siūlau rinktis lengvas šilkines sukneles, platėjančia apačia. Galima rinktis ne tik suknelę, bet ir dabar madingą kelnių kombinezoną ar palaidinės ir pūsto sijono derinį“, - sako K. Rimdžius.


Stilisto patarimai:

Kęstutis Rimdžius
Bateliai. Avalynė turi būti patogi, nes šventė būna ilga, su nepatogiais batai jausitės nepatogiai. Madingi vadinami „kitten heels“ batai – penkių centimetrų pakulnė ir smaili nosis. Toks variantas puikiai atrodys, bet reikia atkreipti dėmesį į proporcijas. Jei blauzdos stambesnės, geriau rinktis aukštakulnius, jei kojos ilgos ir lieknos tiks ir žemakulniai batai.

Spalvos. Su pastelinėmis spalvomis vasarą niekada neprašausite. Primygtinai siūlau vengti juodos spalvos. Suknelė gali būti balta, pastelinių spalvų, galima rinktis ir intensyvesnes spalvas: oranžinę, raudoną, smaragdinę, ryškiai mėlyną. Reikia atkreipti dėmesį į savo kūno sudėjimą, plaukų, akių, odos spalvą. Jei renkatės kažkokią intensyvesnę spalvą, norėtųsi, kad kūnas būtų šiek tiek įdegęs.

Šukuosena. Ji derinama prie suknelės. Kuodų jau niekas nebenori, dažniausiai pasirenkamos žaismingos garbanos, netvarkingai susukta arklio uodega, vis dar madingos kasos. Papuošimui galima pasirinkti lankelį ar vainikėlį.

Makiažas. Lengvas dieninis. Nereikia daryti dūminio akių makiažo, išleistuvės tam – tikrai netinkama proga. Jaunos merginos visos yra gražios ir nereikia persistengti. Dabar labai akcentuojamas žmogaus individualumas: ką turite gražiausio, tą ir reikia paryškinti. Jei turite gražias lūpas – ryškinkite lūpas. Geriausia – gaivus ir natūralus makiažas, daug blakstienų, graži antakių linija, avietiniai lūpų dažai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)