*Atvira- uždara. Jei kojos nuogos, viršutinė dalis turi būti uždara. Ir atvirkščiai- jei palaidinė itin atvira, tikrai netiks mini sijonėlis ir atviri aukštakulniai. Taip išvengsite vulgaraus įvaizdžio.

*Labiau gundo tai, kas paslėpta. Uždara ilga suknelė gali atrodyti daug seksualiau nei mini sijonas. Jei norite užmaskuoti kreivas, storas arba labai plonas kojas- ilga suknelė ar sijonas su skeltuku jas vizualiai ir paslėps, bet tuo pačiu, skeltukui prasiskleidžiant, kojas subtiliai apnuogins. Lygiai taip pat smalsumą žadina ir akiniai nuo saulės- juk jie paslepia akis- sielos veidrodį.

* Atrodykite pagal amžių. Vos iš paauglystės išaugusios mergaičiukės dažnai stengiasi kuo greičiau tapti solidžiomis moterimis- griebiasi griežtų kostiumų, rimtų suknelių, prabangių aksesuarų ir tonos makiažo. Tai atrodo lygiai taip pat neskaniai, kaip ir brandžių moterų perdėtas noras jaunimui skirtų drabužių pagalba grįžti į paauglystę.

Subrendusios moterys, įnikusios skolintis drabužius iš vaikų spintos, dažnai atrodo juokingai- kaip “senstančios Lolitos” (ir dėl pagal amžių netinkamų drabužių stilių, spalvų ar tematikos, ir dėl moters figūrai netinkamos drabužio konstrukcijos).

Net jei jūsų figūra itin jaunatviška, ir centimetras jau dešimtmetį (ar net kelis) rodo nepakitusius kūno formų skaičius, žinokite, kad vis tiek jūsų figūra keičiasi. Einant metams, be akivaizdžių laikysenos (atsipalaiduojančio pilvuko, atsirandančio kūprinimosi, eisenos pakitimo, ir t.t..) ir kitų fiziologinių pokyčių, labiausiai vizualiai keičiasi moters krūtinės centro ir sėdmenų centro vieta.

Jei paauglystėje krūtinės centras yra labai aukštai, jaunos moters jis yra maždaug centre tarp „saulės rezginio” ir pažasties, tai brandžios moters krūtinės centras dažnai „nukrenta“ apie arba net žemiau “saulės rezginio”. Todėl, kad gražiai atitiktų figūrą, skirtingo amžiaus moteriai krūtinės drabužio konstrukcijos turėtų būti skirtingos.

Taip pat yra su sėdmenimis - paaugliškas V formos užpakaliukas vėliau transformuojasi į apvalesnį ar kampuotesnį kvadratą, o brandesniame amžiuje jis įgyja aiškius trapecijos arba didelio lašo kontūrus. Matome, kad vėlgi, sijono ir kelnių konstrukcija iš esmės skirsis net tų pačių išmatavimų, bet skirtingo amžiaus moterims.

Todėl ne veltui yra aiškios atskirtos drabužių linijos, skiriamos vaikams, paaugliams, jaunimui, jaunoms moterims, vidutinio amžiaus ir brandžioms moterims. Ir drabužiai jose yra gaminami atsižvelgiant į tam tikro amžiaus moters figūros ypatumus, tam amžiui mėgstamas ir būdingas spalvas, stilius, parenkami skirtingų faktūrų ir kokykės audiniai, marginimas, dekoro ir papuošimų elementai, siluetai ir drabužio konstrukcijos.

Pasirinkus sau netinkamą drabužių kategoriją, moteriai iškyla grėsmė su šiais drabužiais arba be laiko tapti solidžia (t.y. save pasendinti), arba atrodyti per pigiai, nerimtai ar net juokingai pagal savo metus, darbo ar socialinę padėtį.

Dvi surištos mergaitiškos kaselės tinka tik mergaitėms ir paauglėms, o ne stilingai, savimi pasitikinčiai moteriai. Visai kas kita- “arklio uodega”. Ji tinka bet kokio amžiaus moterims.

*Kokybiški aksesuarai. Kokiam socialiniam sluoksniui priklausote, pirmiausiai išduoda rankinė, batai ir papuošalai, nes aksesuarai labiausiai krenta į akis. Tad geriau investuokite į kokybiškus, klasikinio modelio batus ir rankinę.

Be to, norėdamos išsaugoti savo gerą reputaciją, niekada nesirinkite padirbtų garsių vardų daiktų, nes jie išmanančiam žmogui apie savo kilmę rėkia iš tolo.

*Maskuojančios spalvos. Juodi ar kitų tamsių spalvų drabužiai vizualiai lieknina. Taip yra todėl, kad akis pirmiausia pastebi šviesias, ryškias spalvas ir margus raštus. Todėl, pavyzdžiui, norint paslėpti plačius klubus, reiktų rinktis tamsų sijoną ar kelnes ir šviesią palaidinę.

Jei naudojama vienspalvė medžiaga ir marga, vienspalvė medžiaga šiuo atveju bus maskuojanti - į akis pirmiausia kris margas audinys.
Raštai baltame fone vizualiai didina, o tamsiame - mažina.

Jei derinyje naudojamos tik juoda ir balta spalva, šios abi spalvos negali dengti vienodo dydžio kūno plotų. Geriau išlaikykite proporcijas 2:1- viena dalis baltos ir dvi juodos. Jei derinama balta ir raudona spalvos, raudona bus tamsesnė, slepianti spalva. Ta pati proporcijos taisyklė siūloma šviesiam - tamsiam spalvų deriniui aprangoje.

*Audinio struktūra. Sunkūs, purūs, stori ir blizgantys audiniai (pvz aksomas, velvetas) visuomet pridės kelis papildomus kilogramus. Tuo tarpu lengvi ir matiniai audiniai vizualiai sumažins apimtis.

*Linijos. Drabužių linijas sudaro ne tik audinio raštas - dryžiai, bet ir siūlės, klostės, sagų eilės, atvartai, papuošimai, užsegimas. Horizontalios linijos bei silueto dalinimas šiomis linijomis figūrą plečia į šonus. Vertikalios linijos vizualiai ilgina ir siaurina (tačiau jei vertikalios linijos išdėliotos plačiais tarpais, jos sukurs tokį įspūdį kaip horizontalios).

Įstrižinės linijos gali liekninti arba storinti. Kuo įstrižinė linija horizontalesnė, tuo labiau storina, ir atvirkščiai. Susieinančios įstrižinės linijos lieknina, ir jos turėtų susieiti tose vietose, kurias norėtųsi vizualiai sumažinti. Išsiskiriančios įstrižinės linijos platina.

*Ilgis. Sijono, suknelės ar šortų ilgį moteriai turėtų reguliuoti ne metų skaičius, bet kojų grožis. Tad jei turite lieknas ir tiesias kojas, parodykite jas pasauliui. Tik, žinoma, jei dėvite mini, palaidinė turi būti uždara.