„Amžinai stilingos“ – Niujorke gyvenančios režisierės Linos Plioplytės juosta apie ryškias ir charizmatiškas brandaus amžiaus moteris, kurioms gerai atrodyti reiškia puikiai jaustis, o eksperimentai su įvaizdžiu – gyvenimo būdą. Gruodžio 4 d. įvyksiančios filmo premjeros nekantriai laukianti A. Gilytė dalijasi patirtimi ir patarimais apie individualų stilių.

- Kas yra individualus stilius?

- Individualus dalykas, kuris iš mados ir jos tendencijų išrenka tai, kas asmeniškai tinka kiekvienai moteriai bei atitinka jos gyvenimo būdą, požiūrį į daiktus, kūno linijas, socialinį statusą, finansinę padėtį ir daugelį kitų gyvenimiškų aspektų. Madą gali įsigyti, o tai, ką su ja individualiai darai, ir yra stilius.

- Kaip atrasti savąjį stilių? Nuo ko reikėtų pradėti?

- Pirmiausia, reikėtų sau atsakyti – kas tu esi arba kuo norėtumei būti? Stiliaus jausmas yra įgimtas dalykas, tačiau to, kaip tai patvirtina ir viena iš filmo „Amžinai stilingos“ herojų, taip pat galima išmokti. Tai gali daryti eksperimentuodama, pasitelkdama specialistų pagalbą, ieškodama įkvėpimo tinklaraščiuose (ir nebūtinai tik stiliaus ar mados), žurnaluose, filmuose – bet kur. To, kas tave įkvepia, gali rasti net savo mamos spintoje ar troleibuse.

- Ką daryti, jei nepasiseka rasti savojo stiliaus?

- Tuomet verta išmokti keletą stiliaus dėsnių ir susiformuoti bazinį garderobą, iš kurio ištraukus bet kurį daiktą, žinotumei, su kuo jį dėvėti, o rytais neištiktų spintos krizė, kai drabužių daug, bet nėra ko apsirengti. Pirmieji žingsniai – atsikratyti to, kas tau netinka arba kas nepatinka, tačiau vis tiek kažkodėl užima vietą tavo drabužinėje.

Po to seka paprasto, bet skoningo spintos turinio formavimas, atsižvelgiant į kūno proporcijas, gyvenimo būdą, mėgstamus pavyzdžius. Taip, remdamasi stilistų išvardytu „must have“ sąrašu, žingsnis po žingsnio spintoje apgyvendinsi tai, kas tau labiausiai tinka, ir apie drabužius pradėsi galvoti be streso.

- Ar individualus stilius ir mados tendencijos turi ką nors bendra?

- Žinoma, kad turi, tačiau tai nėra tas pats, kaip neretai galvojama. Mados tendencijos yra tai, ką mada sukuria ir pristato mums kas sezoną. O tai, ką iš viso to didelio kiekio informacijos atsirenkame ir prisitaikome sau, ir yra individualus stilius. Ne veltui viena moteris rinksis garstyčių spalvą, o kitą – pūstą sijoną. Ir abi atrodys nuostabiai.

- Gal sekimas mados tendencijomis užgožia individualų stilių?

- Ir taip, ir ne. Neretai tos, kurios aklai seka tendencijas ir stengiasi visomis jomis vadovautis, išleidžia krūvas pinigų, tačiau rizikuoja išnykti minioje, nes tiesmukai nuskaitydamos tai, ką mato ant podiumo, praranda savo individualumą ir tampa dar viena „taip pat apsirengusia“. Tendencija turi padėti atsinaujinti, tačiau netrukdyti atrodyti savaip.
„Amžinai stilingos“

- Ar individualaus stiliaus ekspresiją riboja metai?

- Jokiu būdu, ne. Jei jautiesi puikiai su plėšytais džinsais – vadinasi, jie tau tinka. Daug baisiau, kai moteris rengiasi „pagal amžių“, tačiau jaučiasi, tada, žinoma, ir atrodo, prastai. Juk stilius yra tai, kaip jautiesi, ne tik kaip atrodai. Arba, kitais žodžiais tariant – kaip jautiesi, taip ir atrodai. Įrašas pase nenustato sijono ilgių ar iškirpčių gylių. Visur svarbus sveikas protas ir neperžengimas ribos, kai pradedama tyčiotis iš savęs pačios.

- Ar lietuviams būdinga ryški individualaus stiliaus ekspresija?

- Čia, kaip ir visur kitur, yra visokių žmonių. Pažįstu ne vieną nuostabiai atrodančią moterį, kurių amžius skirtingas. Tačiau neslėpsiu, kad kartais norisi moteris padrąsinti išlipti iš standartinių rėmų ir ryžtis eksperimentuoti. Sunkiausi tik pirmieji žingsniai.

- Ar brangu būti stilingu?

- Pinigai ir stilius neturi nieko bendra.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)