1. Imkite pavyzdį iš tokių legendinių moterų kaip Maja Pliseckaja. Nereikia aklai pasikliauti trumpalaikės mados kaprizais, būtina surasti savo stilių. Būkite ta, kuri ne kopijuoja kitas, o kurią kopijuoja kitos.

2. Svarbiausia renkantis drabužius po keturiasdešimties – visiškai atsisakyti jaunatviško stiliaus: suplyšusių džinsų, pilvą atidengiančių palaidinių ir panašiai. Su tokiais drabužiais jūs tiesiog atrodysite kvailai ir juokingai. Žinoma, nereikia pulti ir į kitą kraštutinumą – beformius apdribusius apdarus. Tokie drabužiai niekada ir nieko nepuošė.

3. Jūsų amžiaus moterys turėtų rinktis malonius šiltus atspalvius ir modelius, pabrėžiančius krūtinės grožį, dailias kojas ir liauną liemenį. Nederėtų segėti pernelyg trumpų sijonų – atrodysite nekaip. Nepamirškite ir aksesuarų: segių, vėrinių, kaklaskarių.

4. Šiuolaikinė mada nebereikalauja rinktis rankinės pagal batelių spalvą, tačiau balzakiško amžiaus moterims būtina atsisakyti lakuotos odos rankinių.

5. Kai renkatės batelius, nevenkite aukštakulnių. Jeigu jūsų koja didelė, pirmenybę teikite bateliams užapvalintu priekiu. Aukštoms moterims nereiktų piktnaudžiauti pakulnės aukščiu. Kai batelių pakulnė viršija aštuonis centimetrus, iškyla kūprinimosi pavojus.

6. Papuošalai – labai svarbus jūsų stiliaus elementas. Šiuolaikinė mada pataria keturiasdešimtmetėms atkreipti dėmesį į išskirtinius juvelyrinius dirbinius. Tačiau čia, kaip ir visur, būtina laikytis saiko – persistengusi galite priminti kalėdinę eglutę.

7. Taip pat būtina peržiūrėti savo kosmetinės turinį. Jūsų makiažas turi būti santūrus, nes tai suteiks jums elegancijos. Taigi, galite iškart iš kosmetinės išsiimti ryškių atspalvių lūpdažius ir blizgius, vietoj jų pasirinkite ramesnių tonų lūpų kosmetiką.

Ta pati taisyklė galioja ir skaistalams, kurių misija – suteikti veidui gaivumo. Taip pat vertėtų atsisakyti ryškių akių šešėlių, spalvotų blakstienų tušų.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)