Linos Gudanavičiūtės kolekcijoje „Sluoksniai“ manekenės žingsniavo su linksmomis puskojinėmis ir ryškiomis basutėmis su platforma. Dizainerė parinko kiek netikėtą sprendimą, kad bendras įvaizdis nebūtų itin formalus, o atvirkščiai – taptų įdomus.

„Manau, kad šį derinuką galima nešioti ir gatvėje, ne tik ant podiumo. Derinkite prie įvairių aprangos variantų: prie storesnių drabužių šiuo metu, kol dar nėra labai šilta, o vasarą – prie lengvesnių.“

O štai Laura Dailidėnienė dalį savo manekenių apavė šį sezoną dominuojančiais itin ryškios neoninės spalvos bateliais. Ji pataria ryškios spalvos batelius derinti prie neutralių tonų, lengvo audinio drabužių. „Prie baltos suknelės puikiai derės ryškūs geltoni aukštakulniai. Neoniniai bateliai turėtų būti visos eilutės akcentas“, – teigia ji.

Tikriausiai kiekvienas atkreipė dėmesį į Evos Baliul kolekcijos pristatyme „atplaukiančią“ besilaukiančią merginą. Ir ne tik dėl atsikišusio pilvuko. Jos juodai balto dryžuoto rašto suknelė įstabiai derėjo prie tos pačios spalvos „burbuliuotų“ aukštakulnių. Kaip visa tai suderinti?

„Skirtingų raštų derinimo esmė – vienodas intensyvumas. Ši taisyklė taikoma ir spalvai, ir rašto dydžiui. Pavyzdžiui, kolekcijoje matytos juodai baltos suknelės dryžio plotis beveik idealiai atitiko ant aukštakulnio esančio burbuliuko dydį, todėl bendras derinys ir atrodė žavingai“, – dalijasi patarimais dizainerė.

Kristina Vikøren prie kolekcijos derino baltos spalvos sportbačius, kurie išvaizda primena batelius, avimus teniso kortuose. Anot jos, baltos spalvos avalynė tinka tik vasarą, o sportbačiai skirti laisvalaikiui, todėl nederėtų jų avėti prie klasikinių ir vakarinio stiliaus drabužių.

„Balti sportbačiai suteikia vasarišką įspūdį Rivjeroj, bet nereiktų jų avėti prie klasikinio stiliaus žiemą. Ypatingai medžiaginių, nes nušalsite kojas“, – juokaudama pataria K. Vikøren.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)