Madą įkvepia tam tikros šalys

Kiekvienais metais tam tikros šalys yra įkvėpimo šaltiniai ir tai nebūtinai turi būti susiję su batais, pavyzdžiui, madinga važiuoti į tas kelis keliauti. Šiais metais tokiomis madingomis vietomis tapo Rusija ir Škotija. Stilistikoje, spalvine, dekore ieškoma carinės Rusijos motyvų ir škotiškos gamtos grožio.

Madingos auksiniai, pilki, alyviniai, violetiniai, vyšniniai, mėlyni ir rudi atspalviai. Šį sezoną visuomet madinga juoda spalva įgavo kitų spalvų atspalvių. „Į ją žiūrint atrodo, kad tai yra juoda spalva, o palyginus su kitomis matoma mėlynai, žaliai, rudai juoda spalva“, - apie pokštaujančią šio sezono juodą spalvą pasakojo batų dizainerė Rūta Rimšelienė.

Šį sezoną įvairuoja užapvalintos ir kvadratinės „nosytės“

Pasak R. Rimšelienės, smailių batų madingoje linijoje šiemet nėra, bet juos galima priskirti klasikinei linijai. Dizainerė prognozuoja, kad po poros metų į madą vėl sugrįš šiek tiek pakitę, tačiau smailianosiai batai. Šiemet madingi batai yra užapvalinti arba kvadratinėmis nosimis.

Madingiausia šį sezoną – platforminė, pilnapadė avalynė. Masyvūs, vientisi padai sukuria sunkumo įspūdį. „Tokie batai itin madingi, tačiau ne visiems jie tinka“, - perspėja R. Rimšelienė, kad madų besivaikančios moterys netaptų baltomis varnomis. Prie madingų priskirtini ir įvairiai dekoruoti kaubojiško stiliaus, jojiko, kaliošo stiliaus batai. Neprasilenkiama ir su husariškais motyvais.

Vyrams siūlomas ilgas liežuvis

Priešingai nei moteriškų batų šio rudens kolekcijose, vyriškoje linijoje dominuoja įvairių faktūrų odinė avalynė: siūlomi batai iš stručio, dramblio, elnio, gyvatės odos ir jos imitacijų. Itin akcentuojamas ilgas ir ryškus bato liežuvis: madinga, kai jis išlenda netgi iš po kostiuminių kelnių.

Pasak R. Rimšelienės, vyriškoje batų linijoje ieškoma originalesnės faktūros arba spalvinio derinio. Madingi mėlynai žalios, tamsiai violetinės, vyšninės spalvos pusbačiai. Vyrai taip pat drąsiai gali puoštis auksinio atspalvio, kailiu puoštais, įdomiai dekoruotais batais.

„Ant bangos“ – itin individualizuota mada

Pasak dizainerės Julijos Žilėnienės, šiuo metu mada yra itin individualizuota, todėl iš daugybės dizainerių pasiūlymų reikėtų išsirinkti tai, kas labiausiai jums tinka, o ne tai, kas dažniausiai pasirodo ant podiumo.

Individualius batų modelius kurianti dizainerė išskyrė madingiausius šį sezoną juodos, rudos ir chaki spalvų derinius. Kalbėdama apie žiemai skirtą avalynę, J. Žilėnienė sakė, kad batų puošyboje kailis visada madingas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją