R.Rožinskienė kolekciją, kurtą 44 – ojo savo gimtadienio išvakarėse, suskirstė į tris dalis. Pirmose dviejose – darbai, kuriuose panaudoti kryželiu siuvinėti paveikslai ar jų detalės. Trečioji, gavusi „Laiškų“ pavadinimą, gimė naudojant atvaizdų perkėlimo ant drobės techniką.

„Jau kelintus metus savaitgaliais mėgstu lankytis Sendaikčių turguje. Ten bevaikštinėjant akys nejučia vis užkliūdavo už kryželiu siuvinėtų paveikslų auksuotuose ir paprastuose rėmuose. Niekas nerodydavo jiems dėmesio. Pagailo man jų, veikiau, ne jų, o juos kūrusių nepažįstamų moterų triūso… Pagalvojau, kas jeigu ne aš juos galėtų išgelbėti?! Kad tie kruopštūs kryželiu siuvinėti paveikslėliai neišnyktų metų tėkmėje!“, - apie kolekcijos idėją pasakojo R. Rožinskienė.

Iš viso ji pristatė 44 darbus. Pademonstruoti juos publikai padėjo Kauno valstybinio muzikinio teatro balerinos, o renginio choreografiją paruošė jų vadovė Rasa Drazdauskaitė, kolekcijos pristatymo vakarą šventusi savo gimtadienį.

Balerinoms sukneles kūrė dizainerė Milda Bordeaux, o įvaizdį – tituluota grožio namų „Beauty Secret“ kirpėja Audra Senkauskienė bei visažistė Neringa Ankudavičienė.

Pagrindinį kolekcijos modelį – rankinę „Medžioklė“, gimusią seniausio Kauno restorano „Medžiotojų užeiga“ jubiliejaus proga, pristatė viena populiariausių solisčių Kristina Siurbytė. Svečiams ji pasirodė vilkėdama dizainerio Juozo Statkevičiaus kurtą suknelę ir įkūnijusi ypatingą moterį – Madam Pompadour.

„Rasa – labai įvairialypis žmogus. Mokytoja, žurnalistė, kūrėja... Jos darbai, nors viešumai pirmą kartą pristatyti mažiau nei prieš metus, išsyk patraukė publikos dėmesį. Savitas stilius, nepakartojamas braižas ir beribė fantazija“, - sakė renginio vedantysis Gintaras Vidmantas.

Pati kūrėja ne sykį prisipažino, kad jos darbai aplinkiniams labai daug „šneka“.

„Net ir norėdama tokios pačios rankinės nebesukurčiau. Juk kiekviena detalė – originali ir vienetinė. Tai tik viena iš priežasčių, kodėl jose kaskart įdedu ir užkoduotą mintį“, - sakė R. Rožinskienė.
Renginio vakarą ant svečių stalelių buvo išdėliotos knygos su dizainerės kurtų darbų nuotraukomis. Daugumoje jų rankinėse laiko vyriausioji kūrėjos dukra Beatričė.

Publika renginyje išvydo ir antrąją R. Rožinskienės dukrą Dorotėją. Ji, kartu su scenos partnere, grupės „Musicales“ nare Kristina, sudainavo keletą kūrinių.

„Koki bus ketvirtoji kolekcija? Apie tai dar negalvojau. Iki šiol visos trys buvo ir labai skirtingos, ir labai panašios“, - sakė R. Rožinskienė.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)