Išradingais drabužiais iš kolekcijos "Mažoji Italija" modelius papuošė dizainerė Aušra Žvirblienė - Haglund, o makiažą sukūrė vizažistė Agnė Morkūnaitė.

Anot F. Colico, Italijoje šiuo metu vyrauja nuosaiki mada, populiarios vidutinio ir trumpo kirpimo šukuosenos. Vyrauja šiltos spalvos: šokolado ir vario.

"Aukštoji mada įnoringesnė, ypač kalbant apie kirpimo geometrijos tobulumą. Tuo tarpu gatvės mada palieka erdvę asmeninei interpretacijai, žinoma, nenusigręžiant nuo pagrindinių tendencijų", - DELFI sakė stilistas.

Jo rudens – žiemos kolekcija remiasi penkiomis pagrindinėmis linijomis, kurios pritaikomos atsižvelgiant į plauko struktūrą, apimtį ir pan.

"Žaismas apimtimi, atidus ilgių interpretavimas taip pat nuosaikumas ilgyje – visa tai suteikia charakterį ir švelnumą šiai kolekcijai“, - tikino F. Colico.

Paklaustas, kaip gimsta šukuosenų mados tendencijos, stilistas sako, jog tam reikia atidžių visos mados ir atskirų mados namų studijų: „Seku dizainerių kūrybą, domiuosi jų drabužių konstrukcija, taip pat atkreipiu dėmesį į spalvas. Viską apibendrinu ir eksperimentuoju, pritaikau metodus, studijuoju kirpimus, spalvas, šukavimo būdus. Taip atsiranda kolekcija.

Žinoma, paprastai stengiamasi užbėgti madai už akių, tačiau pastaruosius metus dirbdamas scenoje supratau, jog nereikia per daug atitolti nuo erdvės, kurioje skleidžiasi kirpimo menas. Svarbiausia - kurti pasitenkinimo madą, o ar mes to nedarome kasdien savo salonuose?

Kiekviena klientė, kuri išeina patenkinta mūsų darbu, liudija, kad mes kuriame madą individualiai asmenybei. O tai ir yra kūrybos esmė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją