Ryškūs drabužių akcentai lieka praėjusiame sezone – rudenį visas dėmesys tenka avalynei, rašoma pranešime spaudai.

Dėmesio centre – skirtingų audinių derinimas

Pagrindinė sezono avalynės tendencija – skirtingų, iš pirmo žvilgsnio vienas su kitu netinkančių, audinių derinimas. Remiantis „Deichmann“ stiliaus ekspertų apžvalga, patys madingiausi šį sezoną – perforuotos odos bateliai (tokie universalūs, kad tiktų ir jūsų antrajai pusei), mokasinai ir vyriško stiliaus avalynė.

Belytiškumas kopia į sezono mados olimpą, tad įkvėpimo savo spintai ieškoti galite ir vyrų spintose. Drąsiai derinkite skirtingų tekstūrų medžiagas! Pavyzdžiui, vilnos ar tvido audinį paįvairinkite lygut lygutėle oda. Rezultatas pranoks jūsų lūkesčius!

Maišykite žemės spalvas

Šaltąjį sezoną derinami ir skirtingi spalviniai tonai – anksčiau dažniausiai vyravę tik perforuotos odos avalynėje, rudenį jie persikels kone į visus avalynės stilius.

Dominuoja pilki, juodi, vidurnakčio mėlynumo, rudi, baklažano ir tamsiai žali atspalviai. Jei norite išsiskirti, rinkitės ryškią ar kiek „prigesintą“ avietinę spalvą bei pastelinius tonus.

Na, o spindesio šaltajam sezonui suteiks sidabro, metalo ir blizgūs elementai bei vadinamasis „holograminis“ efektas.

Laisvę noselėms!

Ne mažiau dėmesio nei audinys ar spalva nusipelno ir kitos avalynės detalės. Pasak stiliaus ekspertų, pačios stilingiausios rudenį turėtų rinktis avalynę tvirta, masyvia pakulne (dažnai derinama su platforma) ir grubiu, griežtos formos padu.

Pastaruoju metu vis smailėjusi avalynės noselė į mados viršūnę šį sezoną „priima“ ir apvalias noseles. Apvalios formos vyrauja žemaaulių madoje (čia išsiskiria itin išryškinta keltis), o aukštakulniai aulinukai vis dažniau puikuosis smailiomis noselėmis. Ši tendencija atsispindi ir madingų „Chelsea“ tipo aulinukų madoje. Jie, beje, šį sezoną „sutrumpėja“ – pačių madingiausių auliukas nedengia kulkšnių.

Sportiškas ruduo

Sportiniai bateliai karaliauja ne tik vasarą. Čia svarbiausia nepamiršti vienos pagrindinių sezono tendencijų – skirtingų tekstūrų žaismo. Todėl sportiniai bateliai turės ir odos, ir vilnos, ir tvido akcentų.

Prabangos suteiks lakuotos ar krokodilo odos detalės, metalo akcentai ir „holograminis“ efektas. O sportinio stiliaus avalynės padai ir toliau išliks ryškūs ir lengvi – kad per rudeniškas balas šokinėti būtų smagiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)