Naujosios kolekcijos tonų paletė – itin gaivi. Švelni alyvų, smėlio, guavos spalva, vėsinantys mėtų atspalviai. Subtilios dramos įlieja gili mėlyna, lengvai derinama prie baltos, pieno, kreminių atspalvių.

Pagrindinė pavasario-vasaros sezono kryptis – bekompromisis patogumas. Lengvai krentantys, drapiruojami siluetai, prisitaikantys prie kūno formos, judesių nevaržantys kirpimai, žemę siekiančios suknelės – visa tai liudija, jog vasara reikia mėgautis neaukojant komforto.

Plačios, pailgintos kelnės – nepakeičiamas kasdienos palydovas, derinamas su besvorėmis viskozės ar šilko palaidinėmis bei rankų darbo megztukais vėsesniems vakarams. Miesto aplinkai adaptuoti klasikiniai safario tipo šortai taps ryškia aprangos detale, tinkama ir darbo dienai, ir piknikui parke. O ilgos šilko ar lino suknelės skirtos lėtiems pasivaikščiojimams Prancūzijos Rivjeros pakrante ar Nidos pajūriu.

Kaip ir visuomet, čia Ramunė Piekautaitė daug dėmesio skyrė funkcionalioms detalėms. Beveik visi kolekcijos drabužiai – nuo kelnių iki vakarinių suknelių – turi kišenes. Jos – patogumo sinonimas, papildantis bet kokį komplektą. Gausu ir kitų autorės itin mėgiamų aksesuarų – diržų. Kadangi šios kolekcijos drabužiai yra laisvi, kintančios formos, diržas įrėmina siluetą, pabrėžia privalumus ir subtiliai užbaigia derinį.

Pasirinktos medžiagos – prabangios ir natūralios. Šilkas, medvilnė, viskozė, linas. Šioje kolekcijoje naudojami audiniai iš Italijos fabrikų, kurie gamina medžiagas tokiems mados namams kaip „CHLOÉ“, „Prada“,„Giorgio Armani” ir kt.

Vasarą audiniai turi kvėpuoti, reaguoti į temperatūros, drėgnumo pokyčius. Nereikia bijoti pasiglamžiusios lininės ar šilkinės suknelės – šis natūralių audinių bruožas tik įneša šarmo ir nerūpestingumo. Kas gi nori vasarą stovėti prie lyginimo lentos?

R. Piekautaitė neslepia, kad itin mėgsta šilumą ir saulę, todėl kurti šiam sezonui jai – didžiausias malonumas. Suderinti funkcionalumą, silueto lengvumą bei atrasti naujus, gaivius spalvų derinius – tokia džiuginanti autorės užduotis kasmet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)