Irena Serapinienė, prieš dar kartą iškeliaudama į pasaulinę parodą Japonijoje, naujais darbais prabyla apie gerves. „Gervė“ - naujausioji kūrėjos kolekcija.

„Pagrindinė kolekcijos idėja - gervė, ji elegantiška, grakšti, subtili. Gervė- ilgesio paukštis. Moteriai šios savybės artimos irgi“, - pasakoja Irena Serapinienė, dar kartą prisimindama savo pernykštę kelionę į Japoniją, padiktavusią daugybę naujovių darbo ir kūrybos srityje. - Rankines kūrėme svajojančiai moteriai, kad jos polėkiui rankinė tik padėtų. Rankinė moters rankose kaip ženklas – lengvumo ir dalykiškumo, subtilumo ir estetikos“.

Kodėl vėl Japonija? „Atsakymas – labai paprastas, kaip ir japoniška gyvenimo ir mąstymo doktrina. Japonams mes patikome, kalbame apie bendrumus, apie tolesnius verslo planus, tad kvietimas dar kartą pasirodyti Japonijoje – man buvo didelis komplimentas, pripažinimas ir nelengvas iššūkis“, - neslepia žinomą rankinių autorė. Jos požiūriu, kartais daiktus neužtenka pamatyti, kartais juos reikia pajausti, sykiais net būtina paliesti.

Naujausios mados tendencijos, skubančio gyvenimo pulsas, mums suteikia ir naujus požiūrius, skatina kurti grožį ir patogumą, tam pritaikant tobuliausias odos amato tradicijas. Sodrią patirtį turinti odos darbų srityje autorė tiki, jog jos kūrybiniai sprendimai skiriami individualumą ir subtilumą vertinantiems žmonėms.

Ar gervės tiks japonams? Klausimas Irenos Serapinienės neglumina.

„Juk Japonijoje gervė yra šventas paukštis. Ji labai populiari kimono raštuose, ji - ilgaamžiškumo ir sveikatos simbolis. Bandau susieti lietuviškumą ir tolimojo krašto vizijas. Lietuviška gervė mums atspindi ne tik gamtą ir jos trapumą, šis paukštis įprasmina eleganciją, jautrumą“, - savo nusiteikimą atveria „Sirenos“ mados namų įkūrėja Irena Serapinienė, kūrybinį kelią pradėjusi 1994 metais.

Jos gaminiais puošiasi žinomos Lietuvos moterys, politikės, verslininkės, menininkės. "Sirena" kokybę įvertino net garsi Didžiosios Britanijos kompanija "Karen Millen". Jos dizaineriai papuošė savo sukneles "Sirenos" mados namų kurtais odiniais aksesuarais.

„Rankinė – toks nekaltas daiktas. Pirmiausia jis atspindi asmenį. Atspindi moterį ir moters žavesį. Tarp kitko, rankinė nieko neprideda moters žavesiui, bet atspindėti gali... Kartais vyrai nepastebi. Bet mes turim progą čia pakelti akis į moterį, į tą, kurią kai Dievas sukūrė, pasakė: „Čia yra labai gera“. Kai sukūrė kitus dalykus, sakė „Tai yra gera“. O šis aukščiausias įvertinimas buvo skirtas moteriai“,- šmaikštavo tardamas žodį I.Serapinienės pusbrolis kunigas Kęstutis Kėvalas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)