Pavasario tendencijose – dvi kryptys

Šį sezoną galima rinktis dvi kryptis. Pirmas variantas - rusvų, žemės atspalvių šešėliai, derinant su oranžiniu lūpdažiu, renkantis patį intensyviausią jo atspalvį. O antras variantas yra turkio, vandenyno, ryškiai žydros, mėlynos spalvos – intensyvios, gyvos, šaukiančios apie pavasarį. Renkantis tokius šešėlius reiktų juos derinti su santūresnių spalvų lūpų dažais. Taip pat darant akių makiažą labai madinga aukso spalva. Ja galima padengti visą voką arba tik brėžti liniją.

Dieną – kuo natūraliau

Dienai makiažą rinktis reiktų natūralesnį. Galima naudoti įvairias madingas minėtas spalvas, tačiau reikėtų tuomet sumažinti jų intensyvumą arba vietoje šešėlių rinktis kosmetinį pieštuką. Niekada nesuklysite pasirinkę rudus žemės atspalvius, nebent naudosite per daug dažų.

Subtilumas turėtų atsispindėti ne tik akių makiaže, bet ir pačiame veide. Svarbiausia, kad dažantis būtų stengiamasi išlaikyti natūralią išvaizdą. Akcentuojant sveikai blizgančią, skaisčią odą. Taip pat nepamirškite rinktis makiažą pagal akių formą. Ne visada, tai kas yra madinga, gali tikti jums. Atkreipkite dėmesį ir akių būklę. Jei vokai užkritę, venkite tamsių ir blizgių atspalvių tose vietose. Jei vis dėlto norite blizgaus dažo, tik apveskite juo akis, tai jas pagyvins.

Vakarinis makiažas – be taisyklių

Vakariniam įvaizdžiui galima rinktis viską. Jei tai yra kokybiškas, profesionaliai padarytas makiažas, galima net derinti tamsiai padažytas akis su tamsiomis lūpomis. Dūminis makiažas taip pat neišeina iš mados. Juk klasika niekada nesensta. Šis makiažas visus žavėdavo nuo Marlene Ditrich ir Gretos Garbo laikų. Jam galima rinktis nuo baltos iki juodos spalvos arba visus rudus atspalvius. Anksčiau, jei darydavo dūminį makiažą, tai stengdavosi dažyti tik viršutinį voką, dabar galima ryškinti ir apatinę akies dalį, taip dar labiau įrėminant akis, jas pabrėžiant.

Svarbiausia priežiūra

Labai svarbu prieš darant akių makiažą nepamiršti pasirūpinti akių srities sveikata. Negalima tepti šešėlių ant nenuvalytos, nešvarios, nepateptos kremu odos. Užtepkite paakiams skirtos priemonės, naudokite įvairias kaukes ir ampules, skirtas odos gaivinimui ir drėkinimui. Nepamirškite, kad negalima palikti nepaslėptų tamsių paakių. Jiems užmaskuoti yra skirti specialūs korekciniai pieštukai, kurie paslepia odos mėlynumą. Taip pat nereiktų sureikšminti naminių maisto produktų naudos odai. Taip, jie gali suteikti odai drėgmės, bet įvairioje kokybiškoje kosmetikoje yra subalansuotų medžiagų, kurių reikia mūsų odai ir kurias ji gali lengvai pasisavinti.

Makiažas pagal akių spalvą

Mėlynakėms

Norint pabrėžti akių mėlynumą siūlau rinktis vienu tonu tamsesnius šešėlius: violetinius, tamsiai mėlynus bei pilkus. O norinčioms sukurti gilų bei viliojantį žvilgsnį labiausiai tiks šviesūs rožiniai šešėliai, tačiau reikėtų vengti raudonų bei žalių atspalvių. Taip pat mėlynų akių savininkėms tinka sodrūs rudi, švelnūs oranžiniai bei geltoni šešėliai, matyt, ne veltui būtent šių spalvų makiažą pasirinko mėlynakė italų kilmės aktorė Amy Adams, dalyvavusi šių metų Oskarų ceremonijoje.

Turint žalias akis

Žaliaakių pagrindinis akių ryškinimo įrankis turėtų būti šešėliai. Pasirinkusios rudą šešėlių paletę niekada nesuklys, o norinčios optiškai padidinti akis, gali rinktis baltos ir aukso spalvos pieštukus. Juk auksas šį pavasarį yra madingiausias makiažo atspalvis. Šiltus rudus ir auksinius šešėlius dažnai pasirenka žaliaakė aktorė Angelina Jolie.

Kitas šį sezoną madingas žaliaakių pasirinkimas – tamsiai violetinių bei žalių tonų šešėliai, tačiau venkite sidabrinės spalvos bei juodo akių apvado. Jį žaliaakės gali pakeisti tamsiai rudu arba pilku pieštuku.

Rudų akių savininkėms

Rudų akių makiažui rekomenduočiau rinktis tamsiai mėlynus, juodus ir rudus šešėlius. Turinčios šviesią kaip porcelianas odą gali derinti švelniai žydrą, jūros žalumo ir rožinę spalvas. Tačiau šviesiai rudų akių savininkėms derėtų vengti melsvų atspalvių, kurie optiškai sumažina akis. Jas padidinsite naudodamos tamsiai rudus šešėlius akių kampučiuose, o artėdamos link nosies tepsite blizgia smėlio ar auksine spalvomis.