Ne paslaptis, kad spalvos sukuria tam tikrą nuotaiką. Apie tai daug rašyta, bet didžioji informacijos dalis nėra objektyvi, nes žmogus yra unikalus, o teorinis nustatytos spalvos pritaikymas ir lieka teorija – kiek kartų esu girdėjusi „Skaičiau, kad ši spalva man turi tikti, BET kažkas ne taip...“

Taigi, yra labai aiškus atsakymas – visos spalvos yra geros, bet yra konkrečios JŪSŲ spalvos. Tai, apie ką rašo mėgiamas moteriškas žurnalas ar kas tinka mamai, draugei, nebūtinai tiks ir jums. Žinant kelias taisykles, kasdieninis aprangos pasirinkimas gali tapti įdomiu žaidimu. Planuodami dienos darbus, galite projektuoti aplinkinių reakcijas į save.

Sakysime, jei einate į svarbų susirinkimą, o gal vizituosite senai matytą draugę, jūs nesirengsite taip pat, nes dėvėdama formalias spalvas jūs nesukursite jaukios atmosferos pokalbio su drauge metu, o vadovas nesuprastų jūsų jaukumo ar seksualumo apraiškų ten, kur reikia profesionalumo, greitumo ir aštrių įžvalgų. Jūsų jaukus įvaizdis labiau pakenks, nei padės darbe, bet bus tobulas fonas namų aplinkoje.

Taigi, dabar apie konkrečias spalvas, kurios padės susikurti tikslinį įvaizdį. Yra bazinės spalvų emocijos, kurios siunčia signalą į aplinkinių pasąmonę:

Formali spalva – tai tamsi, jums tinkanti pagal šiltumą ar šaltumą spalva – juoda, pilkų atspalvių tonai, ruda, mėlyna ir t.t. Dėvėdama šias spalvas, jūs sukursite profesionalų įvaizdį, tačiau jos transliuos ganėtinai šaltą emocinį užtaisą. Taigi, aplinkinių reakcija ir bus adekvati.

Energijos spalva – tai jūsų akių spalva. Dėvėdami šią spalvą, jūs visuomet atrodysite puikiai nusiteikusi, pilna energijos, "savo kailyje". Šią spalvą dėvėkite tuomet, kai reikia nuveikti 100 darbų per dieną, kuomet einate sportuoti ar turite bendrauti su dideliu kiekiu žmonių ir t.t.

Jaukumo spalva – tai jums tinkanti kreminė ar kūno spalva. Patartina atkreipti dėmesį į tai, kad spalva turėtų būti šilto ar šalto atspalvio – kaip ir jūsų oda. Dėvėdama šią spalvą jūs siunčiate žinutę į aplinkinių pasąmonę, kad esate nusiteikusi jaukiam laiko praleidimui – pokalbiui su mama, drauge ar partneriu, pasakos skaitymui vaikams, o gal jaukiam šeštadienio rytui.

Intymumo spalva – tai nėra klasikinė raudona – ji tobulai tinka tik blyškiaodėms moterims. Jūs turite asmeninį raudoną atspalvį. Ją nustatysite pagal jūsų paraudusios (ant žandų) odos spalvą – jei neturite laiko laukti, kol jus išmuš raudonis, įsignybkite lengvai ir pamatysite SAVO spalvą.

Paprastai tai labiau pavadinčiau uogų spalva. Dažnu atveju tai būna nuo rožinės iki ciklameno spalvos. Šia spalva jūs papasakosite, kokia aistringa galite būti – pradedant lūpdažiu, apatiniu trikotažu (klasika), baigiant aksesuarais ir t.t.

Beje, apie apatinį trikotažą – jei spalva jums netiks arba dėvėsite klasikinę raudoną (išskyrus minėtą atvejį, kuomet esate blyškiaodė), jūsų oda atrodys papilkėjusi, neatrodysite "šviežiai".

Dėmesio spalva – tai TA spalva, kurios pagalba vienareikšmiškai atkreipsite aplinkinių dėmesį į save. Tai yra electric, turkio, žaliai mėlyna spalva. Pastebėkite, kuomet dėvite šios spalvos rūbą ar aksesuarą, visuomet žmonės tai pastebi. Tokią spalvą rekomenduoju dėvėti einant į pobūvį, o gal skaitysite paskaitą ar vesite seminarą – jums reikia išlaikyti aplinkinių dėmesį? Štai ir sprendimas.

Pradedant ryškia, minėtų atspalvių sage, auskarais, dirželiu ar šalikėliu ir baigiant įspūdinga suknele, dėvėkite šią spalvą ir mėgaukitės dėmesiu!

Linkiu smagių patirčių ir atradimų!