Ta proga švenčių organzatoriai ir vedėjai opaopa.lt pataria, kaip išsirinkti vestuvių vakaro vedėją.

Renginio vedėjas – tai Jūsų šventės vakaro veidas, vedlys. Jis turi išlaikyti vakaro ritmą, turėti gerą humoro jausmą, rinkdamiesi renginio vedėją nepatingėkite su juo susitikti, gyvai pabendraukite, atkreipkite dėmesį į jo balso tembrą, bendravimo bruožus, išvaizdą - jis turi spinduliuoti energiją, mokėti pajuokauti įvairiomis temomis, stebinti iškalba ir išmanyti savo darbą.

Profesionalus renginių vedėjas turi parengti išsamų šventės scenarijų ir konkrečią vakaro programą. Jeigu ieškote vedėjo vestuvių šventei, prašykite jo numatyti konkrečias scenarijaus detales: kada vedėjas atvyks į šventės vietą? Ar jis pasitiks ir užims svečius, kol Jūs dalyvausite fotosesijoje? Ką konkrečiai vedėjas siūlo vakarinėje programoje? Kiek bus pasirodymų ir ką veiks jų metu? Kas rūpinsis prizais: už ką ir kokie jie bus? Kuo siūloma vakaro programa išsiskiria iš kitų?

Kartais vedėjai būna linkę sakyti: „Tebūnie tai jums siurprizas, nes jeigu viską atskleisiu, nebus įdomu.“ Siurprizai neblogai, tačiau vienoks siurprizas vienam gali sukelti geriausias emocijas, kitam tai bus blogos nuotaikos „porcija“.

Tad reikalaukite atskleisti mažiausiai 80 proc. programos ir nebijokite vedėjui pasakyti, kas nepatinka, nes jeigu tai paliksite „siurprizo valiai“, didelė tikimybė, kad žaidimus, konkursus ar užsiėmimus Jūs jau esate matę savo draugų vestuvėse ir jų kartojimas nesukels malonios nuostabos ar gerų emocijų.

Taip jau yra, kad tik labai gerą ir Jums patikusį filmą žiūrite ne vieną kartą. Būna renginių vedėjų profesionalų, kuriuos žmonės renkasi pagal rekomendacijas „iš lūpų į lūpas“ – jais galima pasitikėti ir patikėti tai, ką Jums nebūtina žinoti: „Tebūnie tai siurprizas“.

Nepatingėkite susitikti ir pabendrauti su savo šventės renginio vedėju. Stebėkite, klausykite ir pajauskite, ar norite šio žmogaus savo šventėje. Būkite reiklūs, nebijokite pasakyti, kas Jums nepatinka.

Kaip žinoti, ar vedėjo paslaugos kokybiškos?

Renginio vedėjas, kurio honoraras nedidelis (palyginti su rinkos kainomis) greičiausiai bus rinkos naujokas. Turės nedaug patirties ir programoje naudos standartinius žaidimus bei konkursus, kurių patys galite susirasti internete ar pažiūrėję YouTube. Jeigu norite sutaupyti ir pasisamdyti renginio vedėją, kurio honoraras mažas, o jeigu tas pats vedėjas dar suteiks ir didžėjaus paslaugas prie garso aparatūros, ir praves renginį, turite žinoti: kiek mokėsite, tiek ir gausite. Mokate nedaug ir gaunate nedaug – nieko naujo, išskirtinio.

Ekonominiu požiūriu tai neblogas variantas, tačiau sakoma: „Šykštus moka du kartus“... Vestuvės – Jūsų išskirtinė diena, ją prisiminsite visą savo gyvenimą, o vedėjas turi būti Jūsų šventės nuotaikos palaikymo dalis. Svečiai vertins šventę: „Kaip atrodė nuotaka?“; „Buvo skanu. Ar užteko maisto ir gėrimų?“; „Ką mes veikėme šventėje?“; „Kitos detalės“. Taigi renginio vedėjas, kurį pasirinksite Jūs, bus atsakingas už vieną iš vertinimo dalių. Galite ir taupyti, bet taupote savo šventės sąskaita.

Profesionalus renginio vedėjas nedirba prie įgarsinimo pulto, jis dažniausiai pasiūlo savo didžėjų ar garso specialistų komandą. Vedėjas susitelkia į vakaro programą, įgyvendina išskirtinius sprendimus, organizuoja žaidimus, į kuriuos įtraukia visus šventės dalyvius. Visiškai suprantama, kad vedėjo paslaugų kainos priklauso nuo to, kiek ir kokių rekvizitų jam prireiks įgyvendinant visas idėjas ir sumanymus.

Skirtumai tarp žemas kainas siūlančių renginių vedėjų ir didesnių honorarų vedėjų atsiranda tuomet, kai vedėjas turi organizacinių sugebėjimų, patikimų kontaktų ir į savo programą pasiūlo jaunavedžiams įtraukti papildomas paslaugas teikiančių atlikėjų: dainininkų, šokėjų, magų, klounų, parodijos artistų, cirko ir panašių vakaro programą papildančių pasirodymų.

Geras renginio vedėjas moka šokti, dainuoti, išmano scenos atlikėjo amatą ir turi artisto sugebėjimų. Toks vedėjas visuomet praturtins šventę šou pasirodymais su išskirtiniais kostiumais, etiudais, aktoriniais sugebėjimais. Kūrybingi, mėgstantys iššūkius, kuriantys įsimintiną ir išskirtinę šventę vedėjai, turi ir savo kainą, tad jeigu norite išskirtinumo ir gerų prisiminimų, netaupykite savo šventės vakarinei programai.

Renkantis suknelę ar dėliojant šventinį meniu, Jūs vengiate primityvumo ir nesirenkate paprastos suknelės, taip pat elgiatės su šventiniais patiekalais – užsakote pilnas porcijas, nesvarstote apie pusę kepsnio ar nepilną butelį vyno. Dažnai užsakovai ar jaunavedžiai neįvertina gero ir profesionalaus renginio vedėjo ir jo įdirbio iki Jūsų šventės.

Geras vedėjas rūpinasi savo išvaizda, nuolat atnaujina siūlomą programą, pabrėžia renginio išskirtinumą, pagalvoja apie dekoracijas, priemones, įrašus studijose, tobulinasi praktiniuose ir teoriniuose užsiėmimuose, seminaruose, turi bendrą išprusimą daugelyje sričių, išmano kultūringo elgesio, etiketo taisykles. Todėl nepamirškite, kad rinkdamiesi vakaro vedėją, Jūs kuriate šventę ne tik sau, bet ir savo svečiams.

Geras vedėjas turi sudominti tiek jaunus, tiek vyresnius šventės dalyvius ir nepalikti nuošalyje jaunųjų. Jūsų pasirinkimas nulems, koks vakaro veidas lydės Jus ir svečius šventinio vakaro metu, patys renkatės: Kiek norite išskirtinumo? Kiek galite į tai investuoti? Todėl nuspręskite, kiek ir kur verta taupyti, organizuojant įsimintiniausią savo gyvenimo šventę.