Įsivaizduojama, kad Paryžiaus gatvėmis vingiuoja į juodo šilko sukneles su baltais žirneliais įsispraudusios damos, kurių pėdas puošia raudoni aukštakulniai, galvas – skrybėlaitės, o lūpas – elegantiški kandikliai.

Toks paryžietės įvaizdis piešiamas filmuose, lygiai kaip maskvietės vaizduojamos apsitaisiusios kailinėmis kepurėmis, nusagstytos blizgučiais, žodžiu, tipiškos „alos pugačiovos“.

Paryžiuje, kaip ir bet kuriame kitame pasaulio mieste, galima išvysti ir skoningai apsirėdžiusių, ir, mūsų nuomone, klaikiai „pasidabinusių“ žmonių.

Kaip sakė garsioji dizainerė Coco Chanel, mada egzistuoja ne tik suknelėse. Mada yra danguje, gatvėje, mada yra susijusi su idėjomis, su tuo, kaip gyvename ir tuo, kas vyksta aplink.

Į mūsų fotoobjektyvą patekę paryžiečiai tikino, kad jų stilių labiausiai lemia ne tiek dizainerių siūlomos idėjos, kiek gyvenimo būdas, rūbo praktiškumas, kūno linijos, nuotaika, ir, be abejo, piniginės storis.

Tikriausiai dainininkas Robbie Williamsas daugelį paryžiečių įkvėpė labiau nei Paco Rabanne ar Guy Laroche... Klasikinis kostiumas (ar tik švarkas) derinamas su sportiniais bateliais - taip apsirengusį matėme ne vieną prancūzą.

Kai kurie jų – nulieti „menininkai“, pasipuošę beretėmis, platėjančiais paltais, margais šalikais, dryžuotais megztiniais, aptemptais ir šiek tiek aptrintais džinsais.

Kai kurie panašūs į vesterno filmų herojus. Skrybėlėti, avintys kaubojiškus batus. O kai kurie greičiausiai išpažįsta Justino Timberlake‘o „religiją“ – galvas puošia kepuraitės su snapeliu, ausis – auskaras (-ai) su didžiuliu „deimantu“ ir ausinės, kojas – sportiniai bateliai.

Beje, šie neįtikėtinai populiarūs. Sportinių batelių, įvairiaspalvių „inkariukų“ išvysite kiekvienoje avalynės parduotuvėje ir beveik ant kas antro prancūzo (-ės) pėdų.

Jei esate žiūrėję filmą „Amelija iš Monmartro“ ir nesate buvę Paryžiuje, tikriausiai jūsų įsivaizduojamas romantiškas paryžietės įvaizdis yra tai, kas čia iš tiesų „ant bangos“: laisvai krintančios suknelės, plokščiapadžiai aulinukai ar minkštos odos sandalai (aukštakulnius moterys aunasi ypatingomis progomis), platūs šalikai, „mergaitiški“ platėjantys lietpalčiai.

Iš tiesų, šio pavasario mados tendencijos mums leido atsipūsti: dingo dideli paltai ir megztukai, atėjo lengvos, gražios suknelės.

Pavasario mados tendencijos

Dizaineriai, pristatę šio pavasario mados tendencijas, atnešė gerų žinių ilgakojėms, kadangi jų kolekcijose dominavo „trumpumas“. Ant podiumo sijonai buvo tokie trumpi, kad juos beveik galima vadinti nepadoriais, tačiau kasdienai dėvėti siūlomi ilgesni - siekiantys kelius ar keliais centimetrais trumpesni.

Sijonai gali būti siūti iš bet kokios medžiagos, todėl tikrai rasite, kas jums patiks: pradedant romantiškomis gėlėtomis suknelėmis, baigiant sijonais iš įvairiaspalvių skiaučių.

Beje, pavasarį ir vasarą geidžiamiausia yra balta suknelė. Pristatinėdami kolekcijas visi dizaineriai turėjo jos versiją, ir kiekviena jų buvo nuostabi, nors ilgumas ir stilius skyrėsi.

Savotiškas paradoksas - populiariausia šį sezoną vis dėlto yra geltona spalva. Tačiau labai nesidžiaukite, garstyčių atspalvio geltona dar nesugrįžo. Dizainerių kolekcijose dominavo švelnesni geltonos atspalviai. Antroji spalva sąraše – mėlyna: kintanti nuo šviesiai mėlynos iki ryškiai arba tamsiai mėlynos.

Tunikos (perjuostos diržu) vis dar populiarios ir derinamos prie aptemptų džinsų. Jeigu norite apnuoginti kojas, dėvėkite trumpesnę tuniką ir bridžus. Lygis žemiau kelių suteiks labiau klasikinę išvaizdą. Jeigu norite jaustis patogiai, rinkitės plokščiapadžius batelius.

Šį pavasarį populiarumo nepraranda gėlių motyvai. Retsykiais akcentuojama tik jų forma (susidaro įspūdis, kad medžiaga marginta žiedų ar lapų šešėliais).

Mėgstantiems sportinį stilių siūlomi ilgi, aptemti įvairiaspalviai džemperiai, pavyzdžiui, su didėlėmis kišenėmis, trumpesnėmis rankovėmis.

Dizainerių pademonstruoti rūbai, kurie greičiausiai neras kelio į realų pasaulį, - burbulinės suknelės, blizgantys audiniai ir labai apsmukusios kelnės. Blizgantys audiniai, kurie turėjo suteikti futuristinę išvaizdą, šį sezoną patyrė nesėkmę. Tačiau juos galima panaudoti subtiliau: aukso ir sidabro spalvos basutės ar bateliai puikiai papildys jūsų aprangą, žinoma, jei tai – vienintelės blizgios detalės joje.

Į madą grįžo plokščiapadžiai batai ir basutės, todėl kojų skausmais niekas neturėtų skųstis. Kita vertus, jeigu apsiavusios platformą ar batelius aukšta pakulne norite tapti aukštesnės, parduotuvės jūsų lauks pilnomis tokių batų lentynomis.

Jeigu norite išryškinti grakščias pėdas, ieškokite lengvų basučių – tokių, kurios pėdą prilaiko vienu ar dviem odos juostelėmis.

Kiti šio sezono aksesuarai nėra tokie lengvi: rankinės vis dar didelės, papuošalai masyvūs ir ryškūs.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją