Dominuojantis ilgis – sutartinai vienas, tačiau jo interpretacijų daug ir įvairių. Nuo minimalistinių marškinių tipo suknelių ar vienspalvių palaidinių ir sijonų derinių iki ryškių spalvų, įdomių kirpimų, dalinai permatomų audinių ir drąsių skeltukų midi ilgio rūbų deriniuose.

Niujorkas mados savaitės viešnias lepina gerais orais, tad prie midi ilgio sijonų ar suknelių jos dažniausiai renkasi aukštakulnes basutes, tačiau nebijo elegantiškų derinių užbaigti ir sportine avalyne, o ryžtingiausios mados pasaulio atstovės karštu oru prie midi ilgio derina ir ilgaaulius.

Lietuviško prekės ženklo „Instinct“ kūrėjos Elzė Uždavinytė ir Ieva Mejerytė nesistebi midi ilgio įsitvirtinimu pasaulio stilingiausiųjų aprangoje: „Įtakingiausi dizaineriai jau kelis sezonus iš eilės savo kolekcijose propaguoja midi ilgį, ši tendencija išliko ir Niujorko mados savaitės metu pristatytose šiltojo sezono kolekcijose, tad natūralu, kad būtent šį ilgį renkasi ir mados renginių lankytojos.“

Pasak dizainerių atstovių, lietuvės nori rinktis midi ilgį, tačiau dažnai dvejoja dėl to, ar jis tinka ne vien lieknos figūros moterims: „Pagrindinis nuogąstavimas, kurį girdime – kad toks ilgis tinka tik lieknoms moterims. Tačiau tai yra tik stereotipas – viskas priklauso nuo drabužio modelio ir aksesuarų, kurie bus priderinti. Mūsų modeliuose akcentuotas liemuo, tad jie puikiai tinka smėlio laikrodžio figūros moterims. Kaip ir su kitais drabužiais, renkantis midi ilgį svarbu išlaikyti proporcijas, pavyzdžiui, jei nuogąstaujama, kad midi sutrumpins kojas – verta autis aukštakulniais, arba vilktis kiek ilgesnį nei sijonas paltą – taip siluetas taps ilgesnis.“

Jau rytoj mados pristatymų maratonas iš Niujorko persikelia į Europos žemyną. Pirmiausia į Londoną, vėliau – į Londoną ir Paryžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)