Pateikiame apžvalgą pačių svarbiausių sezono temų, kurios įkvėpė rudens–žiemos kolekcijas, bei sąrašą daiktų, be kurių naująjį sezoną neapsieisime.

„Boho–chic“

Dizainerius ir toliau įkvepia aštuntasis dešimtmetis su uždegančiais vakarėliais, bohemišku stiliumi ir klajoklio įvaizdžiu. Platėjančios kelnės ir zomšiniai sijonai, lengvos palaidinės su kaspinu surišama apykakle, raštuotas trikotažas, ilgakailiai švarkeliai ir paltai, botiljonai su dekoratyviniais kutais ir rankinės iš skiautinių – naujajame sezone bus sunku susilaikyti nuo tokių pirkinių.

Įkvėpimo kuriant savo įvaizdį galima ieškoti „Burberry Prorsum“, „Lanvin“, „Valentino“, „Chloe“, „Dries van Noten“, „Anna Sui“, „Isabel Marant“, „Ralph Lauren“, „Dsquared2“, „Tory Burch“ ir „Etro“ kolekcijose.

Šį sezoną privaloma: skraistė.

Į svarbiausio sezono pirkinio titulą pretenduoja raštuotą kilimą primenanti vilnonė skraistė be užsegimų, gobtuvo ir kišenių. Tokia skraistė tinka ir prie džinsų, ir prie suknelių, vietoj palto ir lietpalčio. Sezono hitas – dvipusiai apsiaustai, kurių net jei ir negalima dėvėti išvirkščia puse, svarbiausia, kad bent pamušalas būtų kontrastingas.

Gotika

Juodos spalvos mylėtojai šį sezoną bus pamaloninti, nes bus aktuali gotika. Gotikinės princesės įvaizdį šį sezoną siūlo Alexanderis Wangas, „Alexander McQueen“, Alberta Ferretti, „Rodarte“ , „Givenchy“, Tomas Fordas, Rickas Owensas, Haideris Ackermannas, Marcas Jacobsas, Yohji Yamamoto. Aksominiai švarkai, apsiūti raukiniais ir nėriniais, tiulio sijonai ir šilkiniai žemę šluojantys sijonai, nėrinių palaidinės, glaustinukės ir suknelės, daug odos ir kniedžių. Gotikinis įvaizdis šį sezoną patiks visoms monochromo gerbėjoms.

Šį sezoną privaloma: botiljonai.

Madingiausias sezono apavas – lakoniški lakuoti botiljonai su neįprasta pakulne arba aulinukai, gausiai dekoruoti, pavyzdžiui, raišteliais, užtrauktukais ir dirželiais.

Lėlės įvaizdis

Lėlės įvaizdis iš septintojo dešimtmečio, kuris buvo populiarus užpraėjusį sezoną, madingas ir šiemet. Šį įvaizdį susikurti padės vilnonis paltas paaukštintu juosmeniu, tarsi pasiskolintas iš jaunesnės sesers spintos, „baby doll“ stiliaus suknelės, ledinukų spalvų sijonai ir palaidinės su kaspinėliais, taip pat įvairiausios ilgos kojinės, miniatiūriniai rankinukai ir, žinoma, kiek naivoki raštai.

Būtent tokią merginą rudens–žiemos sezonu mato „Prada“, „Dolce&Gabbana“, „Fendi“, „Erdem“, Giambattista Valli, Jeremy Scottas, „Valentino“.

Šį sezoną privaloma: ryški suknelė.

Susikurti šiuolaikinės Lolitos įvaizdį lengva. A silueto suknelė iš lengvo audinio, klostuota arba su ryškiais raštais – teisingas sprendimas. Prie jos derinama trumpa odinė striukė su „grundge“ stiliaus batais arba pastelinės spalvos tvido švarkelis ir bateliai su dirželiu.

Suknelės

Laiko mašina: devintas dešimtmetis

Kaip atsvarą rafinuotam lėlės įvaizdžiui dizaineriai rekomenduoja įsižiūrėti į devintojo dešimtmečio kičą. Nenuostabu, nes mada cikliška, ir ateinančių metų pavasario kolekcijose šios epochos įtaka tik stiprės.

O kitą rudenį visi šoksime skambant „Duran Duran“ hitams ir puošimės dideliais beformiais angoros megztiniais, palaidinėmis ir sijonais su liureksu, vieną petį atidengiančiomis suknelėmis bei palaidinėmis, švarkais su petukais, kelnėmis su paaukštintu juosmeniu. Akys raibs nuo neoninių spalvų ir zebro dryžių raštų. O kol kas mes tik repetuojame. Pažvelgti į ateitį šį sezoną rekomenduoja „Saint Laurent“, „Fendi“, Jeremy Scottas, „Missoni“, „Jil Sander“, „Balmain“ ir Christopheris Kane‘as.

Šį sezoną privaloma: gyvūnų raštai.

Atvirai kalbant, pavargome nuo leopardo kailio ar gyvatės odos raštų, bet tai visiškai nereiškia, kad reikia atsisakyti gyvūnų raštų. Originalus sprendimas – piešinys, primenantis zebro arba žirafos kailį. Tokį marginimą galima pamatyti ir vakariniuose drabužiuose, ir sportinių prekės ženklų kolekcijose.

Androginiška realybė

Kažkada Coco Chanel iš vyriško garderobo pasiskolino kelnes, jūrinukę ir tvido medžiagą. Vyriškas įvaizdis pastaruoju metu siūlomas gan dažnai, bet šį sezoną rekomenduojama rinktis ne moterims adaptuotus fasonus, bet atvirkščiai, visiškai vyrišką kirpimą.

Kelnių kostiumas, klasikiniai balti marškiniai ir brogai arba monkai – tai tik minimali ateinančio rudens programa. O tos, kurios nori maksimumo, šį sąrašą turėtų papildyti klubų švarku ar laisvai krentančiu megztiniu. Pasimokyti galima iš „Saint Laurent“, „Giorgio Armani“, „Paul&Joe“.

Šį sezoną privaloma: dvieilis švarkas.

Šį sezoną vėl į madą sugrįžo dvieilis švarkas, kuris buvo populiarus devintajame dešimtmetyje. Dizaineriai rekomenduoja orientuotis į meškiuką Paddingtoną ir jo puikiai pasiūtą mėlyno aksomo švarką su auksinėmis sagomis. Šį švarką galima derinti ir su pieštuko formos sijonais, ir su plačiomis kelnėmis bei šį sezoną madingais nutrintais džinsais.

Minimalizmas

Toms, kurios nusprendė pailsėti ir nebedalyvauti lenktynėse dėl „pačios madingiausios“ titulo dizaineriai siūlo atkreipti dėmesį į minimalizmą. Neutralios spalvos, jokių raštų ir neoninių spalvų, švelnus, judesių nevaržantis kirpimas, klasikinis ilgis ir lakoniškas siluetas. Minimalistinį įvaizdį šį sezoną siūlo „Jil Sander“, Stella McCartney, „Hermes“, Victoria Beckham, „Maiyet“, „Proenza Schouler“, Narciso Rodriguezas, „Boss“.

Šį sezoną privaloma: mezginiai.

Šį sezoną dizaineriai gieda ditirambus trikotažui. Atrodytų, jis karaliauja visur. Megztiniai ir golfai – tik ledkalnio viršūnė, o svarbiausias sezono hitas – megztos kelnės. Jas geriausia dėvėti su megztiniu arba kardiganu iš lygaus trikotažinio audinio arba su išmegztomis kasomis.

Moda Donna

Retro futurizmas

ХХI amžiuje merginoms atrodo, kad visos misijos įmanomos. „Wonder woman“ idėja šį sezoną įkvepia „Louis Vuitton“,Emilio Pucci, „Dior“, Davidą Komą, „Peter Pilotto“ ir Paco Rabanne. Pagrindinis akcentas – A siluetas, futuristiniai dekoratyviniai elementai ir, žinoma, visi sidabro atspalviai.

Šį sezoną privaloma: sidabro spalvos batai.

Nereikia nuo galvos iki kojų apsisiausti skafandru, kad taptumėte panaši į kosmonautą. Užtenka išsirinkti futuristinio stiliaus drabužį ar aksesuarą. Pačioms drąsiausioms dizaineriai siūlo sidabro spalvos apavą. Rekomenduojame atkreipti dėmesį į klasikinius laivelio formos batelius arba sportbačius, kurie puikiai papildys net minimalistinį įvaizdį.

Prada