Šį ketvirtadienį, lapkričio 5 d., 19 val. prekybos ir pramogų centre „Ozas“ Eugenijus Skerstonas oficialiai pristatys savo naujausią knygą „Vyras ir veidrodis: psichologinė dvikova“. Iliustracijų gausus istorinis albumas praturtins bet kurių namų interjerą, o turinys pasirodys įdomus ir vyrams, ir moterims. Tačiau teisingiausia šį albumą dedikuoti šių dienų dendžiams ir džentelmenams.

„Mūsų kraštuose XIX amžiuje jau galima pamatyti įrodymų, pavyzdžiui, tapybos darbuose, kad jei ir ne dendžių, tai džentelmenų Lietuvoje tikrai buvo“, – patikino E. Skerstonas, tuoj pat mandagiai pridurdamas, kad tai pasakytina apie dvarų savininkus, turėjusius rezidencijas didžiuosiuose miestuose, o ne apie liaudies žmones.

Šiandien gatvėje stebėdamas praeivius, jis mato labai žavių pavyzdžių. „Šaunu, kad galima matyti jaunus žmones pasipuošusius. Aš džiaugiuosi, kad visuomenė pradeda suprasti, kad gražus žmogus, nesvarbu, kokio amžiaus jis būtų, yra patrauklus. Malonu, gera gyventi šalia tokių žmonių, – apsilankęs TV3 laidos „Vilnius gyvai“ filmavime teigė E. Skerstonas. – Mada tai yra naujiena, pažanga. Visuomenei reikia laiko, kad su ja susitaikytų. Štai jau atgijo romantiškumas vyro aprangoje, vėl madinga „varlytė“, spalvingumas, kūrybingumas. Vyras per aprangą kuria save – tą, kuris pasakęs „laba diena“ ir pabučiavęs moteriai ranką, nelaižo peilio intuityviai...“

Džentelmeniškumas, anot E. Skerstono, yra visų pirma pagarba aplinkiniams ir sau pačiam, tai neturėtų būti pamiršta įvairiausiomis aplinkybėmis. O daugiau apie vyrų elgesio, elegancijos, įvaizdžio, kasdienio naudojimo ir prabangos daiktų evoliuciją jis papasakos savo knygoje.

„Kai kviesdavau fotografuotis vyrus knygai, tai ir aiškindavau, kad tai – pirmas Lietuvoje leidinys tam skirtas. Mes turime tiekti tą kultūrą, auklėti tą vartotoją, kuris ateina į prekybos centrą ir jau turi būti išmanus. Daug išmanesnis už savo telefoną“, – šypsodamasis pasakojo E. Skerstonas.

Susitikimas su knygos „Vyras ir veidrodis: psichologinė dvikova“ autoriumi E. Skerstonu įvyks šiandien, lapkričio 5 d., 19 val. PPC „Ozas“ renginių aikštėje. Vakarą ves Ugnė Skonsmanaitė, muzikinių spalvų pridės instrumentinė grupė „Subtilu-Z“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)