„Kiekvienais metais „Infekcijos kastingo“ veidas keičiasi – tai nuolatinis ciklas, amžinas judėjimas. Šiemet pamatėme itin daug naujų veidų, kurie, esu tikra, eis ne tik kitą savaitę vyksiančios „Mados infekcijos“ podiumu, bet ir įvairių mados namų podiumais visame pasaulyje – Lietuvoje auga nauja, stipri, kokybiška modelių karta“, – apibendrindama pasibaigusią modelių atranką sakė jai vadovavusi festivalio „Mados infekcija“ prodiuserė Renata Mikailionytė.

Viešoje modelių atrankoje galėjo dalyvauti tiek modelio duonos niekada neragavę vaikinai ir merginos, tiek profesionalūs modeliai nuo 15 metų amžiaus. Merginų ūgis privalėjo būti ne mažesnis kaip 174 cm, vaikinų – 182 cm.

„Infekcijos kastinge“ modelius rinkosi visi festivalyje dalyvaujantys ir savo kolekcijas pristatantys dizaineriai lietuviai. Tai Ieva Daugirdaitė, „Tribe“ duetas (Marina Žuravliova ir Donata Maldonytė), Lilija Larionova, Kristina Vikøren („Kristar Design“), Vitalija Malyško, Eglė Žiemytė („D.EFECT“), Kristina Kruopienytė, Sandra Straukaitė, Diana Paukštytė, Laura Dailidėnienė („Daili“), Lina Gudanavičiūtė, Eva Baliul, Egidijus Sidaras (mados namai „Cantas“) bei iš „Injekcijos“ į „Mados infekciją“ patekęs Dovilės Cibulskaitės ir Anos Romanovos duetas, Akvilė Jančauskaitė, Ugnė Martinaitytė.

Tarptautinis festivalis „Mados infekcija“ savo gerbėjų Šiuolaikinio meno centre Vilniuje šį pavasarį laukia net tris dienas – kovo 21-ą, 22-ą ir 23-ą. Šįkart festivalis laužo savo paties tradicijas: šiemet net tris dienas truksianti mados šventė pasibaigs ne, kaip įprasta, šeštadienį, o sekmadienį. Per tris jau šešioliktojo festivalio dienas iš viso bus parodyta 20 kolekcijų, o kartu su lietuviais savo kūrybą pristatys ir dizaineriai iš Rusijos, Vokietijos, Danijos bei Prancūzijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)