Kaimynų užnugaris

„Paprastai festivalio svečius dėl programos įvairovės kviečiame iš kuo skirtingesnių ir tolimesnių šalių. Šįkart dėmesį sutelkėme į artimiausius kaimynus: latvius, estus ir lenkus. Šis intuityvus kvietimas pabrėžia kaimynų bendrystės svarbą, kas nūdienos geopolitinėje situacijoje įgauna vis didesnę prasmę ir jėgą. Tačiau geografinės ir istorinės šalių sąsajos visai nereiškia, kad galima tikėtis panašių estetinių sprendimų ant podiumo. MAREUNROL‘S duetas iš Latvijos Vilniaus publikai jau pažįstamas, o dizaineriai iš Lenkijos, Katarzyna Romanska ir duetas KAASKAS, pasirodys pirmą kartą per visą festivalio istoriją bendradarbiaujant su Lenkijos institutu Vilniuje“, - apie kviestinius svečius pasakoja festivalio idėjinė vadė Sandra Straukaitė.

Per 2 festivalio dienas žiūrovai išvys 16 kolekcijų. Lina Gudanavičiūtė, Laura Dailidėnienė, Diana Paukštytė, Lilija Larionova, Sandra Straukaitė – vardai, neabejotinai tapę festivalio veidais, ištikimai savo naujausias idėjas pristatys ant „Mados infekcijos“ podiumo.

Žinant, kaip sudėtinga, bet gyvybiškai svarbu jaunam dizaineriui ne tik kartą sužibėti, bet nuosekliai tęsti kūrybinę veiklą, įdomu stebėti, kaip evoliucionuoja ir auga konkurso „Injekcija“ talentai: Ana Romanova, Liucija Kvašytė ir Akvilė Jančauskaitė, šiemet intriguojanti bendradarbiavimu su kinų kilmės dizainere Fiona UYEN. Taip pat, debiutuos keturi, kelialapius į didįjį podiumą „Injekcijos“ finale iškovoję, naujokai: jaunieji dizaineriai Thom Bara, Morta Nakaitė, Mantas Bartkus su Neringa Martinėnaite, bei Anna Jelizarjeva iš Estijos.

Slaptoji Džeimso Bondo misija

Netrukus miesto stendus ir televizorių ekranus užkariaus „Mados infekcijos“ slaptasis agentas, kurį Pauliaus Gasiūno fotografijose įkūnijo festivalio bičiulis ir šių metų šviesų dailininkas Vilius Vilutis. Džeimso Bondo personažas – tik aliuzija į „Mados infekcijos“ tikslus: niekada nedaryti kaip pernai, o taikliai ir paveikiai reflektuoti naujausias pasaulines aktualijas, reaguoti aštriai, užčiuopti gyvenimo pulsą, rodyti tai, kas NOW & NEW.

Naujieji mados pėstininkai

Pernai modelių atranka „Infekcijos kastingas“ sulaukė rekordinio susidomėjimo. Tokio jaunimo ir stileivų antplūdžio vienoje vietoje Vilnius seniai nebuvo matęs. „Į kastingą kviečiame agentūrų modelius ir visus drąsuolius, kuriuos gali pastebėti ne tik festivalio dizaineriai, bet ir modelių, kino, reklamos agentūrų skautai. Principiniai reikalavimai išlieka tie patys, bet ne mažiau svarbi žmogaus jėga, energija ir pasitikėjimas savimi. Kate Moss ūgis vos 1.70 m., bet ji užkariavo pasaulį“, – į kastingą kviečia festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė.

„Infekcijos kastingo“ metu, kartu su kosmetikos kompanijos „Avon“ meistrais, Džeimso Bondo merginai bus kuriamas ir specialus „Mados infekcijos” makiažas, atspindintis naujausias artėjančio pavasario makiažo mados tendencijas. „Infekcijos kastingas“ vyks kovo 5 dieną, 12 val., prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ I aukšto hole.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją