Per dvi 15-ojo, jubiliejinio, festivalio dienas iš viso bus pademonstruota 15 kolekcijų, o kartu su lietuviais savo kūrybą pristato ir dizaineriai iš Vokietijos, Danijos bei Rusijos.

Penktadienį kolekcijas pristato Sandra Straukaitė, Laura Dailidėnienė, Diana Paukštytė, Egidijus Sidaras (mados namai „Cantas“), Laura Dailidėnienė, Lilija Larionova, Ieva Daugirdaitė, taip pat konkurso „Injekcija“ nugalėtojai: labàdienà bei Eva Baliul.

I dalis
1. labàdienà [ Injekcija ]
2. Laura Dailidėnienė [Daili]
3. Lilija Larionova

II dalis
4. Ieva Daugirdaitė
5. Eva Baliul [ Injekcija ]
6. Sandra Straukaitė

III dalis
7. Diana Paukštytė
8. Egidijus Sidaras ir mados namai „Cantas“

************

labàdienà – tai fotografo ir dviejų grafikos dizainerių kūrybinė koloboracija. Jaunieji menininkai neseniai baigė bakalauro studijas Vilniaus dailės akademijoje. Patys apie save jie sako, kad nekuria revoliucijos, niekam nesistengia įtikti ar ko nors kopijuoti. Jie tiesiog kuria tai, kas jiems patinka, ir net neįsivaizduoja, kuo visa tai baigsis.

Kolekcija: ruduo-žiema 2013/2013

***********

Dizainerė Laura Dailidėnienė nuo 2003 metų kuria savo darbus žymėdama prekės ženklu „Daili“.

Kolekcija: „SAP“, 2013-2014 ruduo/žiema

Moteriškų drabužių prêt-à-porter kolekciją 2013-2014 metų rudeniui-žiemai įkvėpė jausmas, forma, spalva ir skonis. Įkvėpimo šaltiniu tapo beržo kamienas, tai inspiravo dizainerę sukurti naują raštą kolekcijos audiniui. Beje, jį L. Dailidėnienė tradiciškai sukuria kiekvienai kolekcijai iš naujo.

Šįkart baltas šilkas margintas beržo motyvais. 20 modelių moterims kolekcijoje dominuoja aiškios skulptūriškos formos, daugiasluoksniškumas, minimalistinės detalės, aštrios kirpimo linijos. Spalvos: natūrali samanų žalia, mėlyna, žydra, juoda ir marginta balta. Kartu pristatomas ir naujas rankinės „Daili suitcase-backpack“ modelis.

******************

Daugiau kaip dešimtmetį dirbanti mados, reklamos, kultūros ir dizaino srityse Lilija Larionova yra profesionali mados dizainerė.

Kolekcija: „State Trooper/White horses“ (angl. miesto patrulis) 2013-2014 metų prêt-a-porte ruduo-žiema

„Tai pirma rimta mano kolekcija, skirta vyriškai auditorijai. Man tai tikras iššūkis, nes esu įsitikinusi, kad kurti vyrams kur kas sunkiau nei moterims. Norėjosi sukurti konceptualiai vyriškumu alsuojančią kolekciją: aiškių formų, minimalistinių siluetų, žaidimo proporcijomis, netikėtų konstrukcijų ir sportinio bei klasikinio stiliaus junginį. Būtent taip apibūdinčiau savo naująją kolekciją“,- sako dizainerė.

Kiekvienas kostiumas pasakoja savo istoriją – ji užšifruota detalėse ir elementuose. Specialiai šiai kolekcijai grafinius piešinius kuria Agnė ir Kęstutis Lasinskai.

***************

Dar studijuodama Vilniaus dizaino kolegijoje Ieva Daugirdaitė ėmėsi rimtų darbų – kūrė drabužius trumpametražiam filmui „Akimirka kitaip“ (režisierė – Aušra Štukytė), pora metų dirbo dizainerio Juozo Statkevičiaus asistente.

Kolekcija: ruduo/žiema 2013

Kolekciją sudaro 15 modelių moterims. Naujosios kolekcijos drabužiai – tai lengvas lietus, balta kreida, minkšta samana ir tiesi linija.

**************

Dizainerė Eva Baliul baigė kostiumo dizainą Vilniaus dailės akademijoje. Dalyvavo dailės konkursuose, keturiuose meno festivaliuose „Virusas“, Užupio renginyje „Monmartrai“.

Kolekcija: „piinga-piinga“*

Atvirumas ir susikaustymas
Permatoma ir uždengta
Erotizmas ir pornografija
... kaip sutalpinti nesukaustytą laukinės genties patirtį į gelžbetoninį kosmopolito mentalitetą?

* piinga-piinga Carapana indėnų gentyje reiškia meilės aktą, sueitį.

******************

Sandra Straukaitė – viena ryškiausių ir ideologiškai stipriausių mados kūrėjų Lietuvoje, nepataikaujanti nei žiūrovui, nei klientams.

Kolekcija: 50/50

Lentynoje nuotrauka iš Leningrado.
1962.
Steponas studijų metais su bičiulių kompanija.
Vyrai su madingais lietpalčiais ir skrybėlėm, jų draugės su grakščiais bateliais ir pirštinaitėm.

Jokių treningų // tik klasikinės konstrukcijos ir kirpimai.
Paltas, kurį 1972 filme „Paskutinis tango Paryžiuje“ vilkėjo Marlonas Brando.
Gerai įsižiūrėti > optinė apgaulė neišvengiama.

Skyrybų atveju dalintis per pusę.

*************

Dizaineris Egidijus Sidaras festivalyje „Mados infekcija“ dizaineris dalyvauja jau septintą kartą: keturis kartus jis pristatė kolekcijas kartu su dizainere Kristina Kruopienyte, o šių metų festivalyje pamatysite jau trečiąją dizainerio kolekciją, sukurtą kartu su mados namais „Cantas“.

Kolekcija: ruduo-žiema 2013/2014.

************

„Mados infekcijos“ svečiai -  DELFI Pramogose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)