Atkreipkite dėmesį, kaip atrodo skirtingos tekstūros audiniai, kai jie – raudonos spalvos. Šilkas, kailis, nėriniai, oda – viskas nusidažė raudonai, tačiau kiekvienas daiktas dėl medžiagos faktūros atrodo vis kitaip.
Raudoną spalvą dizaineriai rekomenduoja derinti pagal Stendalį – su juoda ar, kaip „Oscar de la Renta“ kolekcijoje, su tamsiai vyšnine ar kitais raudonos atspalviais.
Rudens ir žiemos spalvų gama – tai rudens miško atspalviai, kuriais galime gėrėtis vėlyvą rudenį vaikštinėdami miške. Vystantys medžių lapai dovanoja mums prabangią spalvų paletę, pradedant tamsiai raudona ir baigiant geltonai oranžine bei ruda.
Taip pat galima sutikti tamsiai žalių žolės ir tamsiai rudų medžių žievės atspalvių. Ypatingą dėmesį šiai spalvų gamai savo kolekcijose skyrė „Kenzo“, „Burberry Prorsum“, „Carolina Herrera“, „Etro“ ir kiti.

Dizaineriai taip pat pasisėmė įkvėpimo vandens lygume bei dangaus žydrume ir padovanojo mums visą mėlynos atspalvių spektrą – nuo pačių šviesiausių iki švino mėlynumo, primenančio dangų prieš perkūniją arba likus valandai iki saulėlydžio.

Pastelinė gama ir toliau lieka labai aktuali. Naujame sezone pastelinių atspalvių daiktus dizaineriai rekomenduoja derinti tarpusavyje arba atskiesti juos neutraliais atspalviais.

Pavyzdžiui, „Ermanno Scervino“ siūlo derinti šviesiai mėlyną moherio megztuką su kupranugario atspalvio paltu, o „Ralph Lauren“ levandų gamą atskiedžia šaltu pilkos atspalviu. „Giambattista Valli“ ir „Kenzo“ derina pastelines spalvas su kontrastingomis juoda ir balta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)