Gyvatės oda, švelnūs pasteliniai atspalviai bei neoninės spalvos, mergaitiškai mieli gėlių ornamentai, iššaukiantys spalvų deriniai, kuprinės, delninės, maišo formos rankinės – šį sezoną dizaineriai iš tiesų turi ką pasiūlyti bet kokiam skoniui ir progai.

Tai, ką privalo šį sezoną turėti kiekviena

Keičiantis sezonams dizaineriai mums siūlo dėmesingiau pažvelgti į tam tikrus rankinių modelius, kurie tampa esminiais šį sezoną. Šį kartą garbė teko net keletui modelių.

Maišo formos rankinės, kurios tik praėjusių metų pavasario – vasaros sezoną pradėjo kovą dėl mados gerbėjų širdžių, šį sezoną tapo modeliu, kurį privalo turėti kiekviena. Dizaineriai eksperimentuoja su spalvų gama, siūlydami visiškai skirtingų nuotaikų modelius, kuriuos pavyks priderinti prie kiekvienos merginos garderobo.

Maišo formos rankinę galima užsidėti kaip paštininko krepšį arba tiesiog persimesti per petį, todėl ši rankinė yra universali ir tinkama bet kokiai progai. Tai puiki jau įprastais tapusiems paštininko krepšio stiliaus ir apsipirkimo krepšių modeliams.

Šio modelio rankinės talpios bei praktiškos, jos puikiai tiks ketinančioms vykti atostogų bei toms, kurios įpratusios į rankinę prisikrauti nemažai daiktų.

Funkcionalumo temą tęsia orinės kuprinės, kurios šį sezoną taip pat atsidūrusios populiarumo viršūnėje. Iš dalies primenančios mokyklines kuprines, jos lengvai pakeis moterišką darbinę rankinę ar jaunatvišką sportinę kuprinę – jums tereikia išsirinkti patinkančio atspalvio modelį.
Delninės vis dar nepaprastai populiarios, tačiau mados pasaulyje šį sezoną joms tenka labiau pagalbinis vaidmuo. Tačiau dizaineriai ir toliau eksperimentuoja su formomis, dydžiu bei raštais, siūlydami puikius variantus, tinkančius pavasariniams vakarams ir vasaros dienoms.
Esminiai šio sezono akcentai – septintojo dešimtmečio stiliaus raštai, siurrealizmas devintojo dešimtmečio „Moshino“ stiliumi bei Salvadoro Dali paveikslus primenantys deriniai. Taip pat daug dėmesio skiriama etniniams motyvams bei laukinių gyvūnų kailio imitacijoms – kuo ryškesnė delninė, tuo geriau!
Dar viena šio sezono tendencija, tapusi įkvėpimu daugeliui efektingų delninių – tai masyvios gėlių aplikacijos.

Jei vis dėlto nusprendėte rasti alternatyvą delninei, drąsiai rinkitės rankinę – diržą, juk tai paprasta ir skoninga, o svarbiausia tai, kad jūsų rankos bus laisvos!

Dekoratyviniai efektai

Rinkdamiesi tinkamą 2014 m. pavasario – vasaros sezono modelį būtinai atkreipkite dėmesį į tai, kokie dekoratyviniai elementai buvo panaudoti kuriant šį modelį. Nepaisant bendro polinkio į minimalizmą, dizaineriai eksperimentuoja su lakoniškais dekoratyviniais elementais, kurie padeda sukurti ypatingą rankinių charakterį.

„Bocho“ ir „etno“ stilių gerbėjos neabejotinai įvertins rankinių modelius su ilgais lyg krioklys krentančiais kutais. Jei kol kas dar nesijaučiate pasirengusi tokiems neformaliems rankinių modeliams, rinkitės kompromisinį variantą – rankinę su dekoratyviniu kutu, pavyzdžiui, su raišteliais arba pakabuko pavidalu.
Praėjusį sezoną dizaineriai siūlė atkreipti dėmesį į perforuotos odos rankines. Šį sezoną jos taip pat išlieka madingos. Perforacija – puikus dekoratyvinis elementas, tinkantis toms, kurios ieško nenuobodžios klasikinės rankinės, atitinkančios bet kurį apsirengimo stilių.
Dar viena madinga šio sezono tendencija – „Chanel“ tipo rankinės. Į tvarkingus kvadratėlius bei dailius stulpelius sudalintos rankinės taps ištikimais sąjungininkais, kuriant madingą šių metų pavasario ir vasaros įvaizdį. Linkusioms į madingus eksperimentus rekomenduojama atkreipti dėmesį į dinamiškų atspalvių, pavyzdžiui koralų, modelius, kuriuos siūlo „Fix Design“. Klasikinio stiliaus gerbėjoms tik klasikinio smėlio atspalvio rankinės, derančios su visomis spalvomis be išimčių.
Šį sezoną dizaineriai nenustoja eksperimentuoti gyvūnų raštų tematika, siūlydami rankines iš įvairių egzotinių gyvūnų – krokodilo, stručio ar pitono – odos. Tačiau ekologiškos mados gerbėjoms nevertėtų nuliūsti – juk egzistuoja gyvūnų odos imitacijos.

Dizaineriai dėmesį traukia ryškiais atspalviais, lyg siūlydami pasijausti dailininkais bei nevykstant į safarį įsivaizduoti pačius netikėčiausius mums įprastų gyvūnų raštų spalvų derinius. Tokių rankinių rasite „Braccialini“, „Juicy Couture“ ir Alexanderio Wango kolekcijose.

Pastelinės ir neoninės spalvos bei kontrastingi spalvų deriniai

Skirtingai nuo praėjusių metų pavasario – vasaros sezono, šiais metais dizaineriai siūlo atkreipti dėmesį į tikrai gausų spalvų pasirinkimą.

Pirmiausia dėmesį atkreipti vertėtų į pastelinę spalvų gamą, kuri primena kavos ir ledų asortimentą.

Švelnios bananų, mėlynių, persikų, braškių, pistacijų bei levandų spalvos suteiks jūsų įvaizdžiui infantilumo bei taps gera alternatyva baltai spalvai, kuri dažnai tampa pavasario–vasaros sezono spalva. Šis eksperimentas jums būtinai patiks!

Atkreipkite dėmesį į tai, kad pasteliniai atspalviai puikiai dera tarpusavyje, papildydami vienas kitą lyg skirtingų skonių ledų ritinėliai. Be to, pasteliniai atspalviai puikiai dera ir su ryškiais atspalviais. Nepabijokite įsigyti rankinės, kurios spalva nederės su pagrindiniu garderobu. Tokių derinių gausu Pierre’o Hardy bei Patrizia Pepe kolekcijose.

Mėgstamiausi dizainerių atspalviai šį sezoną – mėtų ir pistacijų, kurie jau buvo užkopę į populiarumo viršūnę prieš keletą sezonų. Būtent šiuos atspalvius šį sezoną pamatysite „Marco Jacobso ir „3.1 Phillip Lim“ kolekcijose.

Ne ką mažiau dėmesio verti ekscentriški neoniniai atspalviai, viliojantys savo ryškumu. Jei norite atsidurti dėmesio centre – tai puikus pasirinkimas!

Raštų gerbėjoms vertėtų atkreipti dėmesį į keletą esminių sezono tendencijų. Gatvės mada bei šiuolaikinio meno populiarinimas pakoregavo ir mados pasaulį bei padovanojo ryškius „graffiti“ stiliaus raštus.

Į mados pasaulį įsiveržęs septintojo dešimtmečio stilius padovanojo dinamiškus ir tvarkingus geometrinius raštus, kurie atsidūrė ir ant rankinių.

Šį sezoną dizaineriai aprengė merginas nuo galvos iki kojų raštuotais drabužiais. Šio likimo neišvengė ir rankinės, ant kurių lyg dailininko teptuko mostu pražysta prabangios įvairių gėlių puokštės. Įsimintiniausi „Dolce&Gabbana“ ir „Braccialini“ modeliai.

Sportinė tematika taip pat rado vietą ir rankinių kolekcijose. Sezono favoritai – didelės apimties ryškių neoninių atspalvių rankinės. Tačiau sportinės prabangos stilius tikrai dar neišsemtas. Esminis akcentas – kontrastingi atspalviai, suteikiantys visiškai naują įprastų spalvinių efektų pojūtį.

Ryškiausi animalistinės tematikos kontrastingų atspalvių modeliai – „Zagliani“ ir „Anna Rita N“ kolekcijose.

Įdomių aerodrominio futurizmo stiliaus modelių rasite „Clare V“ rankinių kolekcijoje.

Nepriklausomai nuo to, kokią rankinę pasirinksite, nepamirškite, kad ji turi būti praktiška, talpi, svarbiausia – ji turi patikti Jums.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)