Madingiausiose 2013 metų suknelėse nėra nieko nereikalinga: viskas skirta tam, kad suknelė atskleistų bet kokios figūros, bet kokio išvaizdos tipo grožį. 2013 metų pavasario – vasaros tendencijos siekia pabrėžti moterišką siluetą, akcentuodamos taliją, ilgį iki kelių, dekoro minimalizmą ir sukirpimo paprastumą.

Sezono tendencijos

Visiems laikams tinkantis modelis – paprastosios suknelės „futliarai“ – yra 2013 metų pavasario – vasaros „must have“ – „privalomos turėti“. Šių suknelių fasonai idealiai tinka bet kokios figūros savininkėms, todėl jos ir yra labai populiarios. Naujajame sezone atkreipkite dėmesį į madingiausių spalvų modelius.

Pasiduokite šiai silpnybei ir sukaupkite nuosavą įvairiaspalvių šio tipo suknelių kolekciją.

Sezoną neapsieisite be retro įtakos. Madingos suknelės, įgavusios „New Look“ siluetą, kuris buvo būdingas praėjusio amžiaus 6-ajam dešimtmečiui. Jeigu ši kryptis jums prie širdies, drąsiai vilkitės tokį drabužį.

60-ieji metai padovanojo mums lakoniškas A silueto sukneles ir „baliono“ modelius, kurie iki šiol įkvepia dizainerius.

Iš 70-ųjų metų dizaineriai perėmė „boho chic“ stilių ir šį tą iš hipių mados. Gerokai savo pozicijas apleidusios suknelės – marškiniai vėl tampa aktualios. Lakoniškos, safario stiliaus, su daugybe kišenių, arba militaristinio stiliaus – pasirinkimas tikrai įvairus.

Duoklė 9-ajam dešimtmečiui – suknelės su asimetriškomis arba pūstomis rankovėmis. Jei stebinti, tai stebinti!

Populiarumo viršūnėje – odinės suknelės. Odinės suknelės „futliarai“ arba suknelių modeliai su odiniu korsetu – dizaineriai suteikia mums teisę rinktis.

Tuo tarpu trikotažinius marškinėlius ar megztinius primenančios suknelės pamažu dingsta iš madingiausių drabužių sąrašo.

Praėjusį sezoną dizaineriai siekė minimalizmo ir savo drabužiams stengėsi naudoti kiek įmanoma mažiau dekoro elementų. Kas liko? Ne vieną suknelę tebepuošia sijonėliai (peplumai). Tai tikras atradimas itin lieknoms moterims, norinčioms suteikti savo figūrai išraiškingesnių linkių.

Pusiau permatomos medžiagos vis dažniau sutinkamos ne tik vakarinėje, bet ir kasdienėje aprangoje. Dėl meniško darbo tokios detalės neatrodo vulgariai, atvirkščiai, suteikia padorumo.

Švelnios klostės ir drapiruotės padeda suskurti reikiamą siluetą, sudėliodami reikalingus akcentus.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)