Kaip kilo renginio idėja?

Kaip žinia, ekonominis sunkmetis stipriai sukrėtė ir mados pasaulį: dizaineriai priversti uždaryti mados namus, parduotuvės viena po kitos dingsta iš prabangiausių centrų patalpų, kasmet atleidžiami tūkstančiai darbuotojų. 

Pati Anna Wintour tapo viena iš Niujorko FNO globėjų, skatino mados mylėtojus remti mados industriją bei išeiti didmiesčių gatves. Kartu su Niujorko miesto meru Michael R. Bloomberg’u, dizainere Vera Wang bei parduotuvių tinklo “Macy‘s“ valdytoju Terry J. Lundgren paskelbė renginių programą, kuri turėtų padėti skatinti pardavimus ne pačius geriausius laikus išgyvenančioje mados industrijoje. 

Pagrindinis akcijos iniciatorius – mados žurnalas “Vogue“. Žurnalo komanda šiai progai sukūrė specialius riboto kiekio marškinėlius, kurie Londone buvo pardavinėjami tik šią naktį. Idėjos tikslas kilnus - visas surinktas pelnas bus paaukotas Jungtinės Karalystės benamiams.

Beje, skeptikai kuždasi, jog šis renginys yra ne kas kita kaip ponios Wintour viešųjų ryšių akcija. Kadangi jos karjera Vogue buvo pakibusi ant plauko, manoma, jog Anna šiuo renginiu sugalvojo ne tik pagerinti mados industrijos padėtį, bet ir savo pačios. Ir, atrodo, jai pasisekė – Vogue leidėjas Condé Nast pasiryžęs jai pasiūlyti naują penkerių metų kontraktą.

Vakarėliai su įžymybėmis

Įdomu, kas vyko aktyviausiu mados gyvenimu pasižyminčiuose didmiesčiuose? Londono miestas save įvardija kaip vieną geriausių vietų apsipirkti. Štai šiame mieste beveik kiekvienoje dizainerio parduotuvėje surengta po mini renginuką. Burberry surengė vakarėlį su kviestiniais svečiais, tarp kurių ir britiškojo Vogue redaktorė Alexandra Shulman, kokteiliais ir kiekvienam pirkėjui suteikė nuolaidą. 

Tommy Hilfiger parduotuvė visus susirinkusius džiugino Rožiniu vakarėliu – rožinis šampanas, rožiniai šokoladiniai triufeliai ir nemokamas manikiūras lankytojoms. Panašų vakarėlį siūlė ir Diane Von Furstenberg.

Sekso ir miesto herojų gimtasis miestas Niujorkas – viena didžiausių mados sostinių, taigi ir renginių čia daugiau nei bet kur kitur. O ir įžymybių gausa džiugino niujorkiečius ši Mados naktis.
Štai Barneys aplankė garsiosios dvynukės Olsen, dizaineris Narciso Rodriguez. Zac Posen dekoravo Bergdorf Goodman parduotuvės vitrinas, Carolina Herrera, Donna Karan, Sienna Miller surengė savo pasirodymus kituose miesto mados ir stiliaus mekose.

Mados banga Vilniuje

Vilnius taip pat neatsiliko nuo didžiųjų mados sostinių. Renginiai čia prasidėjo 17 valandą ir baigėsi tik paryčiais. Prie stilisto Jurijaus Levčenkovo salono išsirangė ilga norinčiųjų nemokamos šukuosenos eilė. “Make up Store” buvo daromas nemokamas makiažas kiekvienai norinčiai šią naktį atrodyti įspūdingai. Daugelis boutiq’ų dirbo iki vidurnakčio, savo klientus vaišino šampanu ir viliojo didžiulėmis nuolaidomis.

Vakaro vinis – glamūriškas vakarėlis klube "Villa Latina”, kuris laukė didžiausių miesto stileivų. Griežta įėjimo kontrolė ir fotografų blykstės – štai kas laukė prie klubo įėjimo. Organizatoriai teigia, jog renginys pavyko daug geriau, nei jie tikėjosi – klubas buvo sausakimšas.

Kulminacija - Mortos Urbietytės bei Ingos Leliugaitės prêt-a-porte kolekcijų pristatymas, kuriuo sužavėti liko mūsų mados pasaulio atstovai: Mantas Petruškevičius, Kęstas Rimdžius, Aleksandras Pogrebnojus, taip pat dalyvavę renginyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją