Elegancija ir egzotika. Sijonas gali papasakoti egzotišką istoriją iš kitos vandenyno pusės – tai gali būti čigoniškas, klostuotas sijonas: viršuje aptemptas, išryškinantis siluetą, o apačioje banguojantis klostėmis ir raukiniais („Francesco Scognamiglio“ arba „Michael Kors“) arba apgaubiantis raukiniais kaip gėlės žiedas („Alexis Mabille“, „Manish Arora“).
Nauja pusiausvyra: asimetrija. Undinės uodega („Christian Dior“), ilgas sijonas su įsiuvais („Maison Rabih Kayrouz“), drapiruotos detalės („Camilla and Marc“) arba paprastas apsisiaučiamas sijonas („Prada“). Visos šios mažos detalės sukuria asimetriją, kuri yra naujoji šio sezono estetika.
Midi ilgio aptemptas sijonas. Klasika. Jis šį sezoną dėvimas su priderintu švarku („Chanel“) arba su palaidine ar paprastais marškinėliais, sukištais į sijoną, kad išryškėtų figūra – aliuzija į penktojo dešimtmečio siluetą.
Midi amžinai. „Simone Rocha“ ir „Delpozo“ romantiškai interpretuoja saulės kliošą, o „Vivienne Westwood Red Label “ ir „Stella Jean“ (ir vėl) renkasi egzotiką: afrikietiško stiliaus raštus. Figūruoja ir klostuoti sijonai – midi ilgio, spalvoti arba vienspalviai.
Grįžo mini. Trumpi sijonai grįžta – dizaineriai siūlo įvairiausių variantų: raukiniai ir drapiruotės, klostės, kutai ir plunksnos, taip pat blizgučiai ir siuvinėjimai su aliuzija į disko stilių.
Sluoksniai. Sluoksniai ir vėl madingi: sijoną maukitės ant kelnių. Karlas Lagerfeldas jau porą sezonų kuria tokius derinius „Chanel“ mados namams.

Medžiagos ir tekstilė

Mezginiai ir nėriniai. Mezginiai ir nėriniai grįžta į madą – tinkliniai sijonai ar čigoniško silueto trumpi sijonai paplūdimiui. Tai labai karšta 2016 pavasario-vasaros tendencija.

Džinsas. Džinsiniai sijonai labai aktualūs – ilgi ar trumpi, nesvarbu. Šiemet mes grįžtame į aštuntojo dešimtmečio madą – kutais puoštas trumpas sijonas arba sijonas, pasiūtas iš džinsų.

Liureksas. Blizgantis audinys – ekscentriškas, nepakeičiamas vakare, sukuriantis prašmatnumo įspūdį. Neįmanoma atsispirti „Marc Jacobs“ ir „Maison Margiela“ sijonams.

Oda. Odinio sijono evoliucija. Šį sezoną odinis sijonas jau nebe tas jums įprastas, vidutinio ilgio, bet labiau sportinis, struktūriškai neapibrėžtas – pvz., toks, kaip siūlo „Salvatore Ferragamo“ arba „Trussardi“. Rinkitės trumpą, visiškai juodą arba spalvotą.

Permatomas tiulis. Tiulio sijonas – pūstas kaip baleto šokėjos arba plonytis ir lengvas, lyg apatinis, nėra tradicinis, įprastas drabužis, tad reikalauja ypatingesnės progos. Prie jo derinkite vadinamąjį karo piloto švarkelį (pvz., „Tadashi Shoji“), palaidinę ir sijonkelnes („Vera Wang“) arba džersio suknelę („Blumarine“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)