Kolekcijų pristatymai sudomino ir Lietuvos įžymybes.

„Esu ištikimas savo pamėgtam romantiškam stiliui, natūraliems audiniams, švelniam kašmyrui ir plazdančiam šilkui“, – taip savo kolekciją apibūdina dizaineris Egidijus Rainys.

Pagrindinis kolekcijos motyvas – suknelė. Lengva, vilnijanti apie kūną ir tuo pačiu santūri.

Šiai kolekcijai būdinga linijų švara, jokių bereikalingų prikarpymų ar marginimų. Paprastumas ir elegancija – tokia šios kolekcijos formulė.

„Man patinka, kai mano moteris atrodo išskirtinė, pasitempusi, išdidi, savimi pasitikinti. Todėl šį sykį visos suknelės prigludusio silueto, išryškinančios visus gražiausius moters kūno linkius“, - sako dizaineris.

Lilija Larionova kitą žiemą siūlo pasitikti itin šiltais mocheros paltais, kombinezonais, jaukiais dideliais trikotažiniais megztiniais ir minimalistinėmis mokyklos laikus primenančiomis suknelėmis. Viskas, kas padės „peržiemoti“ mūsų ilgas ir, atrodo, niekada nesibaigiančias šaltąsias žiemas ir laiką, kada daugumai norisi jaukumo ir šilumos.

„Visų pirma norėjau, kad ši kolekcija būtų kitokia, nes pati noriu keistis. Manau, šį kartą man pavyks tai padaryti. Vien tai, kad prisijaukinau kitokį siluetą, yra labai daug. Spalvinė gama yra gana rami. Pilka – karalienė, taip pat tamsiai mėlyna, rudi atspalviai. Ši kartą net nenaudosiu ryškių akcentų, kuriuos taip mėgstu naudoti savo kolekcijose“, – sako dizainerė L. Larionova.

Drabužių konstrukcija ir minimalizmas – esminės dizainerės kūrybos ašys. Nieko nereikalingo: siluetas, audinys, faktūra, spalva ir jos atspalviai.

Pasak dizainerės, kuriant labai svarbi audinių kokybė. Šiai kolekcijai buvo naudojama aukščiausios kokybės vilna, šilkas ir mochera. Visi audiniai specialiai buvo užsakyti Italijoje.

Drabužių dekoras minimalus – siauras dirželis, padedantis išryškinti naują siluetą.

Lietuvos publika kolekcijas pamatys pirmoji. Dizaineriai neplanuoja ilgam užsibūti Lietuvoje ir po jų pristatymo Vilniuje, nepraėjus savaitei, kolekcijas jau antrą kartą eksponuos vienoje prestižiškiausių parodų „Tranoi“, kuri vyks Paryžiaus savaitės pristatymo metu Luvre („Carousel du Louvre“).

Vakaro metu buvo pristatytas ir dizainerių rėmėjo „Avon“ aromatas „Infinite Moment“. Tradiciškai kartu kolekcijas pristatantys dizaineriai šiemet žiūrovams pateikė apie 60 modelių, prie kurių priderino „Avon“ papuošalus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją